Wateraansluiting via Syndicate d'eau

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door

 willemfrance 4 jaren, 7 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #187186
   martijnsoree 
  Bijdrager

  Voor onze woning hebben wij een wateraansluiting nodig. Wordt geregeld door het syndicate d’eau. De weg moet worden open gebroken en een watermeter moet worden geplaatst. Nu wordt ons een offerte gestuurd van € 1200,- voor de werken vanaf de gemeentelijke waterleiding naar de meter. Volgens mij zijn dit kosten voor het Syndicate en niet voor de particulier.
  Heeft iemand hier ervaring mee?
  Martijn

  #187188
   Jeroen B, 62 
  Bijdrager

  Beste Martijn,
  Ik heb de regelegeving niet paraat maar bij mijn weten zijn alle werkzaamheden tot de meter voor rekening van het syndicat.

  Jeroen B, 62

  Jeroen B, 62

  #187189
   JSwaal 
  Bijdrager

  Ik zie die meter nog wel geplaatst worden aan de rand van het perceel 😉

  JS

  #187191
   willemfrance 
  Bijdrager

  Beste Martijn
  Klopt m.i., weet ook zo geen wetsartikel maar hebben hetzelfde meegemaakt bij de bouw van ons huis, is conform alle informatie die wij kregen van architect, gemeente, etc.
  Wees blij dat het “maar” 1200 is, bij ons op de causses was het 5000. En klopt bij ons wat JS zegt, tot de grens van ons terrein.
  Tip: normaal krijg je een leiding voor 1 huis, onze buurman heeft echter geregeld dat er, zonder meerkosten, een leiding gelegd is voor 2 1/2 huis. Dit met de gedachte dat als wij ooit een tweede huis zouden willen bouwen en/of een gastenverblijf de watervoorziening al aanwezig is.
  Veel succes, William

  #187190
   Eric Gerth 
  Bijdrager

  Hallo Martijn,

  zijn dit extra kosten naast de kosten voor de aansluiting? Ik betaalde € 1600 voor plaatsing van put, meter en aansluiting. De leiding vanaf de meter naar het huis, 40 meter, moest ik zelf verzorgen.

  Eric

  #187187
   martijnsoree 
  Bijdrager

  Ik dacht eigenlijk dat het Syndicate de kosten voor haar rekening neemt tot en met de watermeter. En de particulier de kosten tot het huis betaald. Ik kan daar ook nergens iets over terug vinden bij het syndicate. Wij zitten in Haute Saône. Bousseraucourt.
  Martijn

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account