Stil op het forum (deel II)

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Rob van der Meulen 10 maanden, 1 week geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #211860
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  De recente discussie over het forum kan ik niet meer terugvinden daarom hier een antwoord.

  Cees, over de “rise and fall” van forums is al heel wat afgeschreven en gediscussieerd, ook hier op InfoFrankrijk. En op andere forums, het is niet een uniek verschijnsel. De Engelse forums bijvoorbeeld verdwijnen als sneeuw in de lente zon dan wel de Brexit vlammen. Zie bijvoorbeeld deze overwegingen van ruim drie jaar geleden. Anton wijst op iets dat je als bezoeker van het forum en de website niet meteen ziet, hoe vaak de informatie hier wordt geraadpleegd. Hetzelfde geldt overigens voor de website van Christian waar dagelijks velen de weg naar weten te vinden. Overigens check ik de informatie van artikelen die ik geschreven of geredigeerd heb met enige regelmaat. Dode links verwijderen en waar nodig aanvullen en actualiseren. Allemaal “invisible transactions” die je op het forum niet terugziet, maar dat betekent niet dat er geen leven meer is in de brouwerij. Waar vroeger mensen met bouwkundige vragen aanklopten op een forum kunnen ze de antwoorden tegenwoordig meteen terugvinden op internet, gespecialiseerde websites in overvloed. Verder denk ik dat er anno heden minder mensen zijn die zelf stevig aan het verbouwen gaan, vaker kom ik de vraag tegen: ken je een betrouwbare aannemer.

  Een andere optiek, die van het in de lucht houden van een website en forum. Vergeleken met de beginjaren vijftien jaar terug, veel vragen en relatief weinig veiligheidsrisico’s bij het exploiteren van een website, is tegenwoordig de situatie omgekeerd: een vloedgolf van aanvallen op zelfs de meest onschuldige websites. Dat betekent, zeker in het geval van op WordPress gebaseerde applicaties dat de beheerslasten voor de website/forum beheerders exponentieel zijn gestegen. In het geval van ons forum, hoe zeer ik er ook aan verknocht was en nog steeds ben, kan ik me voorstellen dat Anton Noë hier voor een afweging staat. Op de zustersite Nederlanders.fr die onder geheel andere software draait zijn de beheerslasten vermoed ik aanzienlijk minder en blijft het forum redelijk lopen. Al is de inhoud wat “gemengder” geworden.

  #211861
   Noë 
  Sleutelbeheerder

  Ik verzoek deelnemers aan deze discussie om hier geen beledigende reacties te plaatsen.

  #211865
   Fransco 
  Bijdrager

  Ik verzoek deelnemers aan deze discussie om hier geen beledigende reacties te plaatsen.

  Of in elke andere discussie. Maar heb ik iets gemist? ik zie geen beledigende opmerkingen in deze draad. Zijn die dan gauw weggehaald? Op zich heb ik daar geen bezwaar tegen, maar zo hangt de opmerking van Noë wat in de lucht.

  #211866
   wannox 
  Bijdrager

  Het bericht van Cees is verdwenen, gisteren was het er nog.
  Een kopietje ervan :

  capitaine schreef:

  Het is verdraait stil op het forum.
  Is iedereen weg of zo?
  Ik zie al een poos geen bijdragen/collum meer van Ratatouille.
  Christian is erg stil.
  Vorige week leek het hele form te zijn verdwenen.

  Cees.

  Onderwerp Link: https://infofrankrijk.com/forums/topic/forum-vergaan/

  De link geeft een 404
  wimb

  Zoals het hamertje thuis tikt, tikt het nergens

  #211867
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  @ Wannox en Fransco: ik had een antwoord aan Cees opgesteld dat bij het uploaden tegen de 404 muur stuk liep. Waarschijnlijk is dat draadje met de diverse reacties in zijn geheel verwijderd dacht ik vanwege een kleine schermutseling. Vandaar dat ik er een nieuw draadje van heb gemaakt met als enige nieuwe element dat van websitebeheer, kosten en baten. Voor de rest niets nieuws vergeleken met de april discussie of deze uit maart van dit jaar. Jos le Conseiller kwam als constructieve ex-ICT’er nog met een wat meer fundamentele beschouwing over hoe je de inhoud die nu wat statisch is opgeslagen in artikelen en forumdiscussies zou kunnen lostrekken uit wat ik maar noem het forum model en omvormen tot een meer WiKi-achtige aanpak. Met diverse redacteuren die delen van de inhoud van deze website onder hun hoede hebben genomen is al een eerste stap in die richting gezet.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account