spaartegoed, PLF en de CAF

This topic has 0 reacties, 1 stem, and was last updated 7 years, 8 months geleden by Petrus, Mr Petrus.

 • Auteur
  Berichten
 • #196987

  Velen onder u zullen dit bericht niet aangaan, maar mocht er iemand ’n uitkering hebben èn ’n spaartegoed (of kent u iemand) :

  Vorig jaar is het prélèvement libératoire forfaitaire ingevoerd, de PLF. Van uw bank waar uw spaarrekening loopt, hebt u de keuze gekregen hiervoor te kiezen (of niet).
  De voors en tegens doen er nu even niet toe, ’t gaat om hen die hier wèl voor gekozen hebben.
  De door u ontvangen rente wordt dan door de bank aan de Belastingdienst gemeld en ’t netto (= genoten rente minus PLF) bedrag ziet u bijgeschreven op uw rekening.

  Mocht nu iemand ’n uitkering hebben en bovendien die extra uitkering complement de ressources (CR), dan heeft diegene vorige maand nare berichten van de CAF ontvangen en géén CR voor de maand februari. Die extra uitkering is ingetrokken vanwege die genoten rente, op de belastingaanslag terug te vinden onder ’t vakje 2EE, revenus des valeurs &c.
  De rigide CAF-software ziet immers ’n bedrag genoemd als ‘overige inkomsten’ en dus vervalt ’t recht op die extra uitkering (179,56 per maand). De hoogte van ’t bedrag maakt niet uit, één euro aan ontvangen rente is voldoende.

  Geen nood, gezwind ’n afspraak maken met de CAF en vragen om ’n recours en alles wordt gerepareerd. ’t Probleem is immers bekend, de wet schijnt wat rammelig te zijn geredigeerd.
  Enkele weken later wordt die CR alsnog overgemaakt.

  Mocht de wet niet worden aangepast, dan zult u deze procedure begin volgend jaar moeten herhalen.

  Peter.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account