Sanibroyeur en septictank

This topic has 5 reacties, 4 stemmen, and was last updated 6 years, 3 months geleden by JSwaal.

 • Auteur
  Berichten
 • #199158
   marhout
  Bijdrager

  Op de eerste verdieping komt een nieuwe WC ruimte. Nu denk ik er over om gebruik te maken van een sanibroyeur (of de franse variant): makkelijker aanleggen vanwege de dunnere afvoerbuizen. Een andere overweging speelt echter ook mee: doordat de fecaliën vermalen worden, lijkt het mij dat de septictank het makkelijker krijgt om e.e.a. te verwerken. Klopt mijn redenatie? Of loop ik dan het risico dat er te snel ‘zwart’ water in de overstort terecht komt? (we hebben alleen een septictank met afvoer naar het ‘grijze’ water in de straat).

  Wim3

  #199162

  Bonjour,

  Een septictank heeft geen enkele moeite met fecaliën, vermalen of niet. Ook in de moderne fosse toutes eaux zijn deze fecaliën het gemakkelijkste deel van het verhaal. Zo’n fosse heeft veel meer moeite met bijvoorbeeld vet en zeepwater, reden dat gescheiden afvoerbuizen voor douche/keuken en WC worden aanbevolen, met een separate vetvang in de douche/keukenafvoer vóór de septictank. Een broyeur biedt op dit gebied geen enkel reëel voordeel.

  Een broyeur heeft daarentegen wél de nodige nadelen. Ze maken over het algemeen flink herrie, leuk als iemand s’nachts “moet” en dat ding staat in de buurt van de slaapkamer(s). Er mag beslist niets worden ingegooid zoals tampons of maandverband, dus dat moet je iedereen duidelijk op het hart drukken, en eventueel een bordje erbij hangen. Ze hebben een stopcontact nodig en dat is niet in iedere WC voorhanden, niet zelden tref je uitsluitend een verlichtingsgroep (daarnaast hebben ze natuurlijk een wateraansluiting nodig, net als een normale WC). En als de elektriciteit een keer uitvalt dien je je van tevoren te realiseren dat je moet uitwijken anders zit je met een geurige verrassing totdat er weer stroomtoevoer is.

  Last but not least, die broyeurs gaan nog wel eens stuk. Meestal op ongelegen momenten. En als je dan zo’n ding uit elkaar moet halen om te repareren zou je wensen dat je nooit geboren was.

  Persoonlijk zou ik liever mijn halve huis slopen om een échte WC afvoer te realiseren dan ooit aan zo’n broyeur te beginnen. Maar ieder diertje zijn pleziertje zullen we maar zeggen 🙂

  Salutations, Jos

  #199159

  Hoe eens ben ik ’t met Jos’ advies en mening wat betreft die Sanibroyeurs.
  Te mijden als de zwarte dood.
  En mocht u zo’n ding toch overwegen : koop dan die echte, van dat merk, en zeker niet die rommel van de brico.

  Peter.

  #199160
   JSwaal
  Bijdrager

  Persoonlijk zou ik liever mijn halve huis slopen om een échte WC afvoer te realiseren dan ooit aan zo’n broyeur te beginnen.

  Je kan ook de Engelse/Chinese methode toepassen: gat in je buitenmuur maken en de riolering gewoon buiten aan je gevel schroeven. Simple comme bonjour.

  (Houdt u wel van uw huis?)

  #199161
   marhout
  Bijdrager

  Je kan ook de Engelse/Chinese methode toepassen: gat in je buitenmuur maken en de riolering gewoon buiten aan je gevel schroeven. Simple comme bonjour.

  Da’s niet enkel engels/chinees. Die methode had ons huis ook voor het grijze afvalwater. Toch maar aangepast 🙂

  Wim3

  #199163
   JSwaal
  Bijdrager

  Al lijkt zo’n externe riolering me niet eens een gek plan, zo lang het niet vriest. Als het alternatief is je halve huis te slopen…

  Aan de andere kant kan je het ook overdrijven, zoals ik in Hong Kong gezien heb bij toch redelijk recente gebouwen:

  http://ih3.redbubble.net/image.3262713.3272/flat,550x550,075,f.jpg

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account