PKN Chr. School of Gemeenschap in de Languedoc?

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door

 willemfrance 3 jaren, 5 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #191025
   mart4frankrijk 
  Bijdrager

  Mijn vrouw, ik en onze drie meiden (leeftijden 8, 11 en 13) gaan verhuizen naar het zuiden van Frankrijk (Languedoc-Roussillon). Weet iemand van jullie een Protestants Christelijke school waar onze kinderen eventueel naar school kunnen sturen, of een christelijke gemeenschap waar zij zich op kunnen aansluiten? Bedankt vast.

  #191028
   willemfrance 
  Bijdrager

  Beste Mart, dat wordt een lastige zoektocht. Uit mijn hoofd is slecht 2% van de bevolking protestant. In onze regio (Lot) was de eglise protestante evangelique het meest in de buurt van de PKN kerken. Maar of dat wat voor jullie is kan je alleen zelf beoordelen. Scholen wordt nog moeilijker. Hier in onze regio simpel, namelijk geen.
  Als je wilt dat ik voor je na ga of er in jullie buurt de boven genoemde kerk is moet je mij maar even wat meer info mail (plaatsnaam) op emsbroek at orange.fr Veel succes , William

  #191026
   yves 
  Bijdrager

  Kijk eens op internet: in de Cévennes bvb zijn verschillende protestantse kerken te vinden. Zoek onder “église réformée”. Veel geluk.

  #191027

  Beste Mart, in Frankrijk is de laïcité begin vorige eeuw doorgevoerd en dat betekent dat er een scherpe scheiding is tussen kerk en staat. Er zijn wel scholen op katholieke, protestante of andere basis, maar dit zijn particuliere scholen. Daaraan zijn voor de ouders vaak kosten verbonden. Ze zijn zeer dun gezaaid.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account