Onuitwisbare, ongewenste email op smartphone

This topic has 2 reacties, 2 stemmen, and was last updated 3 years, 5 months geleden by bosbess.

 • Auteur
  Berichten
 • #188605
   bosbess
  Bijdrager

  Op mijn laptop en op mijn smartphone heb ik email. Deze zijn gelinked, dus ieder emailbericht ontvang ik in beide. Ik kan berichten ook in beide verwijderen en dan zijn ze ook in de andere verwijderd.

  Maar pas geleden ontving ik een email op mijn smartphone, die niet in mijn Postvak In van Thunderbird staat. Het is een uitnodiging om een app te installeren. Daartoe staat er een vakje Installer. Ik wil dat niet. Om de email te verwijderen moet ik hem openen en vervolgens op Corbeille klikken. Helaas, waar ik ook klik (uiteraard niet op Installer), altijd kom ik in het installer-menu terecht. Ik kan de email dus onmogelijk verwijderen of als spam noteren. Ook kan ik hem niet via mijn laptop verwijderen, want daar heb ik hem niet ontvangen.

  Vragen:
  1. Hoe kan een email wél in mijn smartphone en niet in mijn laptop komen?
  2. Moet ik de app installeren en dan weer desinstalleren? Dat vind ik eng, want je weet niet wat je binnenhaalt met zulke lui.
  3. Hoe kom ik er wél (veilig) van af?

  #188606
   jako
  Bijdrager

  “email op mijn smartphone, die niet in mijn Postvak In van Thunderbird staat”

  Dan is het vermoedelijk geen email. Hoe bekijk je email op je smartphone? Gebruik je op je smartphone ook een email client zoals thunderbird op je PC?

  Het kan ook ‘gewoon’ een of andere besmetting zijn die je iets wil laten installeren, laat eens een virusscanner los op je smartphone.

  #188607
   bosbess
  Bijdrager

  Bedankt Jako, had nog nooit een virusscanner op mijn smartphone geïnstalleerd, nu dus Avast. Eén probleem, maar dat was niet in mijn email. Toch opgelost: per ongeluk kwam ik er nu achter dat ik het item opzij kon schuiven en toen verscheen een prullenbak. Daarop geklikt en weg!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account