Ontheffing plus value

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door

 Marietta Kenkel 4 jaren, 7 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #196679
   wuiten 
  Bijdrager

  Wie weet hier meer over, bij een verkoop van een vakantiewoning onder 150.000€ zou er mogelijk een ontheffing van de plus value zijn, zie artikel dat verschenen is op de homepagina van wonen en leven in Frankrijk, kan iemand mij hierover meer inlichtingen geven?
  Alvast bedankt,
  Vermeire

  #196680

  Het klopt dat er soms ontheffing van de plus-value is op Franse huizen van Nederlandse inwoners. Op vakantiewoningen is dat helaas niet van toepassing, alleen op 1e woningen. Als u als Nederlander een tijd in Frankrijk hebt gewoond en belastingplichtig bent geweest in Frankrijk, maar weer naar Nederland bent verhuisd, hebt u kans op vrijstelling.

  Deze vrijstelling is van toepassing op slechts 1 huis per belastingplichtige en tot 150 000 euro aan plus-value. Er zijn 2 voorwaarden waaraan men moet voldoen:

  • De verkoper van het huis moet minstens 2 jaar onafgebroken in Frankrijk hebben gewoond op enig moment voorafgaand aan de verkoop;

  • De verkoop vindt plaats uiterlijk 31 december van het 5e jaar dat de verkoper buiten Frankrijk is gaan wonen, of de verkoper heeft het onroerend goed tenminste sinds 1 januari van het jaar voorafgaand aan de verkoop in bezit.

  Ontheffing wordt automatisch verleend aan de belastingplichtige (een fysiek persoon) als de prijs van het verkochte goed lager is dan 150 000 euro of als de plus-value niet aan belasting onderhevig is.

  Met vriendelijke groet,
  Marietta

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account