ondernemen in frankrijk

This topic has 25 reacties, 12 stemmen, and was last updated 7 years, 4 months geleden by Anoniem.

 • Auteur
  Berichten
 • #193888
   Anoniem
  Inactief

  .

  #193913
   Anoniem
  Inactief

  .

  #193898
   HP
  Bijdrager

  @Cees,
  Ik vindt, dat je wel een beetje zeurt. In het land van god vind je melk en honing. Wat wil je eigenlijk nog meer: Een economie die draait?, een onderneming gerichte cultuur? een regering die lange termijn denkt ? Is dat allemaal niet teveel om samen te gaan met meilk en honing?

  Als je ziet dat een grote BRICO-streekwinkel in Carcasonne om 10.00 uur open gaat, effectief dicht is van 11.00 tot 14.00 uur dan kan je toch geen serieuze eisen stellen aan andere dingen dan wijn, stokbrood en de zon.

  Je zal niet de eerste ondernemende jongeman zijn, die de handdoek in de ring gooit en bijv, richting spanje vertrekt.

  Ik heb hier ooit een Pacs afgesloten, eenvoudige procedure, maar wel onmogelijk, omdat je dezelfde datumeisen krijgt als waar jij tegenaan gelopen bent. Ik ben een ouwe rot (sommige hier zeggen rat): ik heb de hele handel ingescand naar jpg, vervolgens alle data gewijzigd, en de hele zaak opnieuw uitgedraaid. Ik heb ook regelmatig visa verlengd. Je moet natuurlijk wel weten wat je wel en wat je niet kunt veranderen.

  Maar hoe ze het in hun hoofd halen om een EDF factuur van jouw partner te vragen, terwijl het EDF abonnement wellicht op jouw naam kan staan, dan blijkt wel hoe achterlijk Frankrijk in vele opzichten is.

  Ik zei aan het begin dat je een beetje zeurt, maar dat zeg ik terwijl ik denk aan jet lied ‘Vrolijk lied’ van Joop Fischer waarvan de laatste twee coupletten zijn:

  Dit blijft een vrolijk lied, tralala
  Dit blijft een vrolijk lied
  Wat heb je aan gezeik, twietwiet
  Wat heb je aan gezeik
  Als je je eisen niet te hoog stelt heb je zoveel goeie vrienden
  Als je je eisen niet te hoog stelt kan je met iedereen naar bed
  Als je je eisen niet te hoog stelt is ’t altijd lekker weer
  Als je je eisen niet te hoog stelt

  Dit blijft een vrolijk lied, tralala
  Dit blijft een vrolijk lied
  En het einde komt nog niet, oh ja
  Het einde komt eraan
  Als je je eisen niet te hoog stelt zijn er zoveel mooie bloemen
  Als je je eisen niet te hoog stelt kan je zo gelukkig zijn
  Als je je eisen niet te hoog stelt kan je zo gelukkig zijn
  Kan je zo vreselijk gelukkig zijn
  Stel dan godverdomme je eisen niet zo hoog
  😀
  Dit is een van de lessen uit mijn jonge jaren.
  Doe de groeten aan jouw bankbediemdes.

  P.S.
  Dit is een zeer serieus antwoord op jouw bericht.

  #193899

  ’n Kleinigheidje voor diegenen die naar Joop Fischer gaan zoeken : Joop Visser, formerly known as Jaap Fischer. “Vrolijk lied” staat op ’t cd-tje Voor de zieken en zeevarenden (1989).
  Aanbevolen ! Zeker om Cees moed in te zingen.

  Peter.

  #193900
   bosbess
  Bijdrager

  Ik zit met spanning te wachten op het vervolg van Cees’ verhaal, oftewel hoe is het gesprek bij de hoofdbelastinginspecteur verlopen? En hoe nu verder?

  HansPiet: de zanger heette oorspronkelijk Jaap Fischer, maar in 1976 heeft hij zijn artiestennaam veranderd in Joop Visser. Ik vond hem altijd heel goed, maar dit lied kende ik niet. Op internet kan je op veel sites wel de volledige tekst vinden (“Dit wordt een vrolijk lied, tralala, Of u het wil of niet, tralala), maar nergens is het lied te horen, omdat bij de video’s waarop hij het zingt steeds staat: Verwijderd. Jammer.

  #193901
   Anoniem
  Inactief

  .

  #193902
   wilm
  Bijdrager

  Cees,
  Wij hebben ons van meet af aan laten bijstaan door een deskundige, en ons zo een hoop ellende en vooral tijd bespaard denk ik.
  Toen wij vijf jaar geleden het plan oppvatten om te verhuizen naar Frankrijk en er een bedrijf te beginnen, hebben we WvT ingeschakeld. Werkelijk alle papieren waren binnen twee maanden rond. Het enige wat toen nog ontbrak was het bekende pasje van de RSI maar ik zou in Frankrijk de eerste zijn geweest die dat bijtijds had gekregen.
  Kortom, onzerzijds geen geestig verhaal van wat er allemaal mis kan gaan op dit gebied.

  Wilm

  #193903
   Anoniem
  Inactief

  .

  #193904
   wilm
  Bijdrager

  Cees, je hebt een andere manier van werken, da’s duidelijk.

  Ik ga er geen enorme hoeveelheden tijd in steken en veel bombarie maken als het anders kan.
  De insteek bij mijn bovenstaande verhaal is niet de kostenkant geweest, maar het feit dat het dus wél kán binnen een beperkte tijd als je de we maar weet. Werken met een professional heeft me veel tijdwinst opgeleverd.
  Ik zal de laatste zijn die zegt dat ook jij met WvT moet werken, dat moet je helemaal voor jezelf weten. Maar de tijd die jij besteed aan het bestrijden van misstanden, besteed ik liever aan de dingen waar ik goed in ben, en dat is m’n eigen werk. Ik laat graag een ander de dingen doen waar ik niet goed in ben.

  Natuurlijk erger ik me ook regelmatig, en vanzelfsprekend ben ik boos als ik (alweer) een commission avant payement gepresenteerd krijg. Sterker nog, ook ik ben van bank gewisseld om die verrekte arrogante houding en die kunstmatig opgedreven kosten om mijn rekeningen te mogen beheren.
  Maar ik ga geen kostbare tijd verliezen met verhaal halen als het relatief weinig oplevert of als het op een soepeler manier opgelost kan worden.

  Wilm

  #193905
   Taciturne
  Bijdrager

  De hoge werkloosheid komt deels omdat het moeilijk is om een nieuw bedrijf te starten. Tenslotte moet banengroei vooral van het midden- en kleinbedrijf komen. Grote bedrijven slanken alleen maar af, al of niet via “lean management”. Contracten tussen generaties en meer mensen bij Pôle Emploi zijn geen oplossingen. Wel kan het verminderen van zeer veel regels en het vereenvoudigen van administratieve processen helpen. Daar hoor ik Hollande niet over. Gemiste kans.

  Steven

  #193906
   le bricoleur
  Bijdrager

  Kijk eens naar andere landen.
  Daar hebben de politici begrepen dat de groei juist van de kleine bedrijven moet komen, de grote krimpen alleen maar of verplaatsen hun productie oostwaards.
  Gemiste kansen.
  En:
  Ik heb ook grote waardering voor Wim vT.

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #193907
   Anoniem
  Inactief

  .

  #193908
   wilm
  Bijdrager

  Beste Cees,

  Naast veel strijdlust (prima) proef ik ook veel frustratie.
  Wanneer het lijkt alsof de hele wereld zich tegen je keert, is het soms goed om even bij jezelf te rade te gaan. In termen van: hoe kan ik zorgen dat dingen soepeler gaan. Dan merk je wellicht dat je vecht tegen windmolens, een gevecht dat je maar moeilijk kunt winnen.
  In mijn geval heb ik bedacht dat ik niewt zo’n soort gevecht wilde aangaan, en koos ervoor om me te concentreren op de dingen waar ik goed in ben, in plaats van hele dagen op pad te zijn voor Jan Doedel.
  Ik ben ervan overtuigd dat WvT in mijn geval veel efficienter heeft gewerkt dan ik ooit zelf zou kunnen. Een inschrijving binnen 2 maanden, met alles erop en eraan, bij al die instanties, dat had ik uiteindelijk zelf ook wel gekund, maar het had me ook veel meer tijd en inspanning gekost. En dus ook geld.

  #193909
   Anoniem
  Inactief

  .

  #193910
   PaulGJ
  Bijdrager

  Cees, mijn complimenten voor al je mooie initiatieven en je plannen voor de jeugd. Het is uit mijn hart gegrepen.
  Ik vind je een kanjer!!!
  Groeten en veel succes.
  Paul

  #193911
   wilm
  Bijdrager

  Cees,
  We denken verschillend over (efficientie en effectiviteit van je) werkwijze, maar laat dat ondergeschikt zijn in dit draadje. In ieder geval een erg mooi initiatief Cees.

  Wilm

  #193889
   Anoniem
  Inactief

  .

  #193890
   le bricoleur
  Bijdrager
  Quote:
  Quote uit Chambres dHotes Les Vieilles Tantes op 10/07/2013 14:28

  … de bestellingen rollen binnen, vanuit heel europa wordt er gebeld en besteld, vandaag de reclameborden langs de straat zetten,

  Jocee divisible boards, fièrement fait en France staat er op het bord, we zijn trots.
  En dat mag.

  Ik zeg ook: Dat mag! Gefeliciteerd, Cees.
  Plaats hier eens een foto van die reclameborden! (Is toch geen reclame, alleen maar informatie).

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #193891
   dit
  Bijdrager

  Tja, helaas klinkt dit erg bekend in de oren. Maar we weten het nu, fransen willen geen geld verdienen, willen niets te doen hebben, willen met niemand contact, willen niet blijven leven/eten, kortom willen helemaal niets, en dat is ook een economise activiteit tegenwoordig. Nu nog even uitvogelen hoe wij daar als nederlanders wat aan kunnen verdienen.

  #193892
   Anoniem
  Inactief

  .

  #193893

  Cees, ik heb waardering voor je doorzettingsvermogen. Het kan best zijn dat het makkelijker kan, maar diegenen die op hun strepen gaan en doorduwen dragen bij aan de verandering!

  Ik kom niet verder dan weigeren cheques te gebruiken en ook daarbij krijg ik van iedereen te horen “doe niet zo moeilijk”.

  Maar… toen ik had uitgezocht wat ik allemaal moet doen om een website te mogen bouwen in Frankrijk had ik meteen geen zin meer… Dus ik laat mijn zaak ook als ik definitief naar FR verhuis toch maar in NL, of misschien ik kies voor een leuke Euro BV op Guernsey 😉

  #193894
   Jaap Pijpe
  Bijdrager

  “…allemaal”moet doen om een website te mogen bouwen in Frankrijk……” ?
  Dat moet je deze goegemeente eens uitleggen Timo.
  Dat mag toch gewoon? Tenminste, ik ben me niet bewust van een overtreding of iets dergelijks, nu ik zelf een website heb gebouwd…in Frankrijk.

  #193895
  Quote:
  Quote uit Jaap Pijpe op 12/07/2013 08:43
  “…allemaal”moet doen om een website te mogen bouwen in Frankrijk……” ?
  Dat moet je deze goegemeente eens uitleggen Timo.
  Dat mag toch gewoon? Tenminste, ik ben me niet bewust van een overtreding of iets dergelijks, nu ik zelf een website heb gebouwd…in Frankrijk.

  Ik doelde meer op wat ik zou moeten regelen als ik bedrijfsmatig websites zou willen bouwen vanuit Frankrijk (wat ik nu vanuit NL doe).

  #193896
   Jaap Pijpe
  Bijdrager

  OK, je bedoelde dus dat je erg geschrokken bent van wat je allemaal moet doen om een bedrijf in Frankrijk te beginnen.Je bedoelde dus niet specifiek websites maken.
  Klopt?
  Is het inderdaad zoveel lastiger dan in Nederland meneer Van Teefelen? Een bedrijf beginnen in Frankrijk zoals Timo bedoelt?

  #193897
   Au revoir!
  Bijdrager

  Jaap, Timo,
  Ik moet zeggen dat het hier nogal meeviel.
  Chambre de commerce geen problemen, de bank eigenlijk ook niet, het is ook maar een kleine bank
  echt voor zakelijk gebruik, binnen drie dagen alles geregeld.
  Pasje ietsiepietse langer en de pinautomaat in een week!
  Elk kwartaal een zaken borrel om te netwerken geheel en al net zo als in Amsterdam.
  Leuke jonge regio manager en leuke sfeer.

  Misschien hier (87) iets meer internationaal gericht.

  Allors Albert,
  Lekker weer hier.

  #193912
   Anoniem
  Inactief

  .

26 berichten aan het bekijken - 1 tot 26 (van in totaal 26)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account