Nieuw beleid Belastingdienst

This topic has 2 reacties, 2 stemmen, and was last updated 5 years, 8 months geleden by peter.brand.

 • Auteur
  Berichten
 • #198418
   erwe
  Bijdrager

  In de Nederlandse media wordt bericht dat door nieuw beleid van de belastingdienst 500.000 Nederlanders meer dan vorig jaar voor het eerst een voorlopige aanslag zullen ontvangen.
  Tot mijn verbazing kreeg ik ook deze aanslag deze week in de bus. Verbazing, omdat ik niet belastingplichtig ben in Nederland. Contact met Belastingdienst Heerlen levert op: ´ik zal de aanslag doorhalen´. De schriftelijke bevestiging die ik gisteren in de bus kreeg zegt: ´U heeft om uitstel gevraagd, omdat u een bezwaarschrift heeft ingediend. Ik geef u hierbij uitstel van betaling totdat op het bezwaarschrift is beslist´. Niet alleen wordt er afgeweken van wat er is besproken, maar ook word ik gedwongen een bezwaarprocedure te starten.

  Zijn er forumleden die ook, ten onrechte, met een voorlopige aanslag 2015 zijn geconfronteerd. Heeft u al contact gehad met ´Heerlen´ en wat is uw ervaring.

  Erwe

  #198420
   peter.brand
  Bijdrager

  Erwe, bonsoir.

  Dank voor de waarschuwing.
  Nog niets, maar zal het melden indien wel!

  P. Brand

  #198419
   erwe
  Bijdrager

  Peter,

  Bedankt voor je reactie. Ik heb de website van Belastingdienst bekeken. Bezwaar maken tegen een Voorlopige aanslag is niet mogelijk. Wel kunnen Nederlanders in het buitenland een formulier vragen bij ´Heerlen´ om een wijziging door te geven als je het niet eens bent met de opgelegde aanslag.
  Met deze informatie heb ik nogmaals contact opgenomen met ´Heerlen´ en naar het schijnt is de operatie om 500.000 Nederlanders een voorlopige aanslag op te leggen niet vlekkeloos verlopen. Nu wordt van iedereen die het niet eens is met de aanslag, de aanslag opnieuw bekeken en zo nodig voor medio februari een nieuwe aanslag opgelegd, of de aanslag wordt doorgehaald.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account