Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door

 ratatouille 4 jaren, 4 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #199848
   Eric Gerth 
  Bijdrager

  Dit onderwerp is diverse keren aan de orde gekomen. Eén van de beperkingen is dat deze niet naast een trap geplaatst mag worden. Nu hebben wij een korte trap van de keuken naar de bijkeuken, ongeveer 1,5 meter naar beneden. Aan het einde van deze trap is de meterkast bedacht, alle leidingen liggen hier al. Ik wil hem inbouwen (encastrée) met een schuifdeur er voor. Heeft iemand ervaring met deze opstelling en of dit problemen bij de keuring oplevert? Heb dus nog geen meter en aansluiting dus wordt een volledige keuring.

  #199849
   Jos le Conseiller 
  Bijdrager

  Bonjour,

  Ik ben geen Rob van der Meulen, niettemin toch een poging tot antwoord.

  Allereerst, het is mij niet bekend dat de GTL niet naast een trap geplaatst zou mogen worden. De NFC 15-100 verbiedt onder andere installatie van de GTL “dans un escalier”. Die beperking wordt niet verder uitgelegd en is derhalve nogal eens onderwerp van discussie. In het algemeen is het evident dat de GTL niet in een trappenhuis, dus boven de traptreden, geplaatst mag worden. Plaatsing onder de trap conflicteert met de eis dat de GTL van vloer tot plafond moet doorlopen. Sommigen pogen dit de ondervangen met een soort “vals plafond” onder de trap, maar niet alle Consuel inspecteurs schijnen daar gelukkig mee te zijn. Beter niet aan beginnen dus.

  Tegen plaatsing naast de trap lijkt me geen probleem te zijn, mits aan alle andere eisen qua bereikbaarheid en dimensionering wordt voldaan.

  De bedieningsorganen van de GTL moeten voor zover ik weet direct toegankelijk zijn. Inbouwen is natuurlijk mogelijk mits volgens de norm. Echter, die schuifdeur zou ik maar weglaten totdat de Consuel inspecteur na het goedkeuren van de installatie weer zijns weegs is gegaan.

  Salutations, Jos

  #199850
   ratatouille 
  Bijdrager

  Beste Eric,
  Ik ben ook Rob van der Meulen niet, hooguit een tovenaarsleerling (met manco’s).
  Volgens mij heb ik deze vraag in de vorige website al beantwoord via een private mail, maar als je -naast het verhaal van Jos- nog onzeker bent, moet je toch eens een plattegrond o.i.d. posten waaruit blijkt wat je bedoelt met aan ‘einde van deze trap’.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account