lokale belastingen gaan omhoog

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door

 Marietta Kenkel 3 jaren, 9 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #196096

  Voor het eerst sinds 3 jaar gaan in veel gemeenten de lokale belastingen omhoog. Soms is er sprake van een flinke stijging, zoals in Straatsburg (gem. 68 euro).
  Doordat de Franse staat ongeveer 30% minder bijdraagt aan het budget van de lokale en intercommunale overheden, bevinden veel gemeenten zich in een budgettair lastig parket. Daarom is onlangs door veel gemeenteraden voor verhoging van de lokale belastingen gestemd. Informeer bij uw gemeente welke verhoging geldt in uw geval.
  Een paar opmerkingen:
  – zoals de inkomstenbelasting kunnen ook de taxe fonciere en de taxe d’habitation per maand worden betaald, om een grote aanslag ineens te voorkomen. Informeer bij de Tresor Publique van uw woonplaats.
  – Doet u een verbouwing aan uw huis, ook intern, zoals bijvoorbeeld het bijplaatsen van een douche of toilet of het aanbrengen van centrale verwarming, dan moet u dit bij de gemeente aangeven. Uw huis wordt dan meer waard, waardoor ook de taxe d’habitation verhoogd wordt. Op het niet doen van aangifte staat een boete. Zelfs als u voor de verbouwing geen bouwvergunning nodig had.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account