Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door

 Texas 4 jaren, 6 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #190243
   Texas 
  Bijdrager

  Hoe is het klimaat in Limousin in vergelijking met Nederland, ben al 9 jaar uit Nederland en gezien ons budget is dat het meest Zuidelijke waar we iets kunnen kopen maar we zijn bang dat het bijna Nederland is, veel regen en kil, of valt dat mee?

  #190244
   Au revoir! 
  Bijdrager

  Beste Texas,
  de Limousin is in z’n geheel een paar graden warmer dan Nederland. De Correze is weer een paar graden warmer dan de Haut Vienne. Dus de Correze met name de zuidelijke streek is warmer/beter toeven. Hoe het met de huizen prijzen zit heb ik geen idee. Het is er wel weer wat drukker i.v.m. het tourisme t.o.v. de Haut Vienne.
  Er zijn ook sommige stukjes met een micro klimaat zoals de Brenne in de Haut Vienne daar regent het minder en is het beduidend warmer dan de rest van de regio. En omdat bijna niemand dat weet zijn de huizen prijzen lager. Het is dus zaak om met allerlei mensen te spreken en uit te vinden waar deze micro’s zich bevinden.

  Nou succes Cowboy!

  Albert

  #190245
   Texas 
  Bijdrager

  Bedankt, heb een leuk huis gezien in Marval, grens Haut Vienne – Dordogne, heerst daar ook een micro-klimaat, had er nog niet van gehoord.

  #190246
   Prinsesje 
  Bijdrager

  Vergeet niet les Landes (40), echt niet alleen maar dennenbomen en vlakte. Zeker de noord-oostelijke deel is ruig en niet duur. En verder de buren, le Gers (32), ook fraai maar meer gecultiveerd gebied. Op 1200 km van Nederland, lekker zuidelijk. Een warm klimaat met zachte winters en altijd een prachtige nazomer, vaak tot eind oktober. Mensen zijn aardig en vaak feestgangers. In les Landes zit je op 1 a 2 van de zee en de bergen.
  Ingrid Prinsesje

  #190247
   Texas 
  Bijdrager

  Prijstechnisch zitten we een dikke beperking met wat we willen, maar we zijn flexibel. Oog nu laten vallen op Greuse, hier kan je nog boerderijtjes kopen in bewoonbare staat met een flinke lap grond voor 80.000 euro, wat onze max is. Klimaat is er nog redelijk heb ik begrepen.

  #190248
   Jos le Conseiller 
  Bijdrager

  Bonjour,

  Nu, als u van regen houdt bent u in de Creuse in elk geval goed af. Aan nattigheid heeft u so wie so in de Limousin geen gebrek. Dus lekker weinig planten water geven en gras sproeien.

  De statistische klimaatkaarten geven een aardige indruk van de verschillende aspecten zoals neerslag, zon, mist, temperatuur en dergelijke in de verschillende streken in Frankrijk.

  Salutations, Jos

  #190249
   JSwaal 
  Bijdrager

  Dank! Ik moet dus naar Corsica.

  JS

  #190250
   Texas 
  Bijdrager

  Regen is inderdaad een probleem voor ons, vandaar dat we ook nog kijken binnen Spanje waar “geen” regen een probleem is. We blijven voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en nemen een beslissing op moment dat we een koper en aanbetaling op ons huis hebben, markt is nu wat rustig, dus we kunnen alles rustig bekijken.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account