kijken, kijken en …

This topic has 6 reacties, 3 stemmen, and was last updated 4 years, 8 months geleden by jako.

 • Auteur
  Berichten
 • #186526
   Fransco
  Bijdrager

  Ik heb een pietepeuterig klein probleempje. Eind december vorig jaar gaf onze orange tv-decoder (UHD87, denk ik ) aan dat er een update nodig was. Gedaan en daar een mooiere interface aan overgehouden. Maar ik was wel mijn BVN-TV kwijt. Een paar weken eerder was die er nog, en heel robuust. Dus gekeken naar de puissance en qualité van Astra1 bij 10744 Mhz, 12207 Mhz en 12441 Mhz. Beide staan ruimschoots in het groen. Nog een keer alle chaines libres geïnstalleerd (498 stuks). Ik heb ze ook nog eens stuk voor stuk nagelopen om te zien of BVN-TV niet onder een andere naam was opgeslagen. En dat is geen pretje verzeker ik jullie met al die droeve dames en een enkele even trieste heer die verwachten dat je ze belt om iets hijgerigs te horen. Maar toen ik me daar doorheen had geslagen, zag ik nog steeds geen BVN. De decodeur van Orange biedt niet de mogelijkheid om zelf een frequentie in te vullen. Vreemd is dat andere zenders, die normaal gesproken wel eens wegvielen (TF1) nu wel heel robuust aanwezig bleven. Kortom, wat heb ik gemist? En wat zijn de alternatieven? Het is maar klein bier, omdat ik het enkele programma van BVN dat ik wil zien ook via internet kan aanschouwen. Maar toch wil ik weten wat de reden van het gemis kan zijn.

  Frans

  #186527
   jako
  Bijdrager

  Het meest waarschijnlijk zou zijn dat Orange vergeten is om de transponder in de lijst te zetten waar BVN op uitzendt. Dat is echter niet zo waarschijnlijk omdat het koopkanaal QVC France HD op dezelfde transponder zit (11185 V)met een codering van Orange.
  Mocht dat koopkanaal ook niet aanwezig zijn, dan zijn ze toch gewoon de transponder vergeten. Zit QVC er wel in dan gebruiken ze ook een eigen lijst “chaines libres” en staat BVN er niet meer in. Dat is het nadeel van een provider decoder: vaak worden zenders vergeten die door de provider als ‘onbelangrijk’ worden beschouwd.

  #186528
   Fransco
  Bijdrager

  Dank je Jako voor deze logische verklaring.Ik zal ze van Orange er eens over lastig vallen.

  Groet,
  Frans

  #186529
   Hans
  Bijdrager

  Even een aanvulling op Jacco:

  Indien QVC France HD wel is te ontvangen zou je dan niet opnieuw kunnen zoeken naar kanalen, maar dan niet automatisch maar heel selectief alleen op de 11185V transponder?
  Ik weet dat dit heel specialistisch klinkt.
  Nog specialistischer wordt het als QVC France ontbreekt en je die transponder 11185V er zelf in moet gaan zetten en dan zenders hiervan zoeken.
  sorrie

  groeten, Hans

  #186530
   Fransco
  Bijdrager

  Het lastige is Hans, dat je met de Orange tv-decoder slechts een satelliet kunt uitkiezen en dan alleen maar op de knop automatisch zoeken kan klikken. Ik zou een free-to-air ontvanger extra kunnen aansluiten en de kabel van de schotel op een of andere manier doorlussen. Ga ik proberen als ik er weer ben (nu in NL).

  #186531
   Fransco
  Bijdrager

  Wellicht ten overvloede hier het antwoord op mijn vraag die ik ook op http://communaute.orange.fr/ had gesteld.

  Malheureusement il faut ête abonné à C+ ou Canalsat.
  Il y en a d’autres,…..Avec cette foutue mise à jour, toutes les chaînes pourtant gratuites que Canal met dans sa numérotation propre (plan de service) deviennent innaccessibles avec le décodeur dans l’univers Orange.
  Si on est abonné à Canal, elles sont accessibles à partir de 400 (univers Canal).
  C’est un scandale mais Orange s’en contre balance.
  La seule solution viable, c’est acheter un appareil Free to air, ou un récepteur TNTSAT.

  #186532
   jako
  Bijdrager

  BVN probeert zelf ook druk uit te oefenen: klik

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account