This topic has 1 reactie, 1 stem, and was last updated 3 years geleden by ratatouille.

 • Auteur
  Berichten
 • #208510
   ratatouille
  Bijdrager

  Zoals u wellicht gemerkt heeft tijdens een wandeling met de hond in het bos, de jacht is volop bezig. Witte vierwiel Renaul’tjes knarren door de wegen, het oranje schittert, en de met zenders en bellen toegetakelde jachthonden genieten van hun eerste flinke wandeling van het jaar. Marietta Kenkel schreef er voor ons nog een heel stuk over:

  Jachtseizoen Frankrijk weer van start


  Je hebt wildeters, jagerhaters, import weigeraars en beschonken knallers. Maar ook serieuze semi-professionals.Voorzichtig wandelen maar?

  En wat je er ook van denkt, de moraal ten opzichte van wat zwemt en rent in ons eigen kikkerlandje was ook niet zo hoogdravend. Pas in 1957 eindigde vanuit Noordpolderzijl de ‘viller’ Ko Teerling met de brute jacht op de zeerob.

  Ik stoor me overigens aan het feit, dat het zoeken op het forum -ook in het nieuwe deel- niet meer te doen is. Zoek je naar ‘jachtseizoen’ dan kom je uit bij ‘WOZ waarde van je 2e huis’.
  Alleen artikelen worden (soms) gevonden. Een omissie.

  #208582
   ratatouille
  Bijdrager

  Het nieuwe jaar begint met flink wat sneeuw, meer dan vorig jaar.
  Helaas komt de temperatuur zo nu en dan flink boven het nulpunt en smelt er weer een laag. Na een smeltperiode komen de natte grassen en kruiden kortstondig weer in zicht op de zuidhellingen en daarvan profiteren schichtig de reeen en herten.

  Tegen de schemering, alhoewel de duisternis heel snel volgt, hoor je de knal en de echo. Vooral in het weekeinde zie ik onbekende jagers, door de week zijn het de buren… Nu ik er midden in zit, heb ik mijn standpunt over de jacht gewijzigd, het is een manier van leven. Er zijn hier bergboeren die de vriezer vol hebben met geschoten wild, groenten uit de tuin en zelf gebakken brood. De dorpsoven wordt met grote takkenbossen heet gestookt, en dan worden er tientallen broden gebakken, pizza’s, en in de restwarmte een flink stuk bout.

  Helemaal eerlijk is het jagen niet in de winter. De sporen zijn goed zichtbaar en met de inzet van moderne materialen, is het moeilijk om te ontsnappen als edelhert of zwijn. De jacht op de gems (Chamois) is ook toegestaan en daar heb ik wel wat moeite mee. Al moet je een goede alpinist zijn om ze in de sneeuw op de korrel te krijgen. Je moet uitkijken voor lawines.

  Ik wens jullie een goed nieuw jaar.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?