hotelkamer

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door

 Marietta Kenkel 3 jaren, 10 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #195540
   Jeroen B, 62 
  Bijdrager

  Zojuist een weekend Frankrijk afgesloten met mijn moeder en haar vriendin. In verband met de ligging van ons huis hadden we mijn moeder, 90 jaar en rolstoel, in een hotel in de buurt ondergebracht. Een heuse invalidenkamer, voorzien van de bekende blauwe plaat met rolstoel. Haar vriendin, 85 en nog wat kwieker, sliep in de kamer ernaast. Beide kamers waren ruim en modern ingericht en hadden ongeveer gelijke oppervlakten. De kamer van mijn moeder geheel aangepast aan de eisen die een lichamelijk gehandicapte stelt.
  Tot onze verrassing bleek bij het afrekenen dat de aangepaste kamer van mijn mijn moeder 85 Euro per nacht kostte. De kamer van de vriendin 145 Euro per nacht.
  Zit er subsidie op gehandicaptenkamers? Is er een prijsplafond ingesteld.
  We waren erg verrast. Wie weet hier meer van?

  Jeroen B, 62

  Jeroen B, 62

  #195541

  Beste Jeroen, het ziet ernaar uit dat de betreffende hoteleigenaar zelf een aangepaste prijs hanteert voor de gehandicaptenkamer. Er zijn wel subsidies in bepaalde regio’s om hotels e.d. aan te passen voor gebruik door gehandicapten. Men krijgt dan het label “Tourisme & Handicap”, maar deze subsidies zijn niet bedoeld voor het verlagen van de prijs, maar om de nodige (bouw)werkzaamheden te laten uitvoeren.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account