Grote gasflessen (33KG)

This topic has 14 reacties, 9 stemmen, and was last updated 6 years, 9 months geleden by tommie1951.

 • Auteur
  Berichten
 • #200766
   Eric Gerth
  Bijdrager

  Wie heeft er ervaring met de grote gasflessen? Wij willen naast het koken op gas ook een geiser (gesloten systeem) plaatsen voor de warmwatervoorziening. Om te voorkomen dat er te vaak gewisseld moet worden hebben wij het idee om 1 of 2 van die grote gasflessen te plaatsen. Naast de inhoud van 33 KG hebben ze ook nog een eigen gewicht van 70 KG. Aangezien wij maar 6 weken per jaar in Frankrijk zijn is de plaatsing van een grote tank niet rendabel.

  Eric Gerth

  #200775

  Bonjour,

  Zéker als u slechts 6 weken per jaar in FR verblijft zou ik in uw geval nooit en te nimmer aan die enorm grote flessen beginnen. U kunt ze niet overal inwisselen, u sjouwt u een breuk, ze zijn een enorme sta-in-de-weg en omdat ze veel minder courant zijn is de prijs per kg gas ook niet echt laag. Even snel een lege fles omruilen voor een volle tijdens de boodschappen kunt u wel vergeten, tenzij u de Hulk bent.

  Noodgedwongen maak ik in mijn tijdelijke behuizing tijdens de verbouwing al jarenlang gebruik van de gewone 13kg propaanflessen voor koken en warm water. Met dagelijks redelijk uitgebreid douchen voor 2 personen en af en toe een ligbad gaat zo’n 13kg fles bij ons minimaal 4 weken mee. Voor koken alleen doe je ongeveer een half jaar met zo’n 13kg fles.

  Om te voorkomen dat je ineens in de kou staat als het gas op is gebruik ik zo’n set waarmee je 2 gasflessen kunt koppelen, waarbij automatisch naar de volle standbyfles wordt omgeschakeld als de gebruiksfles leeg raakt. Zoiets staat in FR bekend als een kit coupleur inverseur detendeur.

  Ik ben erg tevreden over deze oplossing maar dat is natuurlijk persoonlijk.

  Salutations, Jos

  #200779
   cabagnous
  Bijdrager

  Eens met Jos, wij zitten 6 maanden per jaar in LDF maar dan vaak met velen.
  Koken op gas, maximaal 2 flessen van 13 kilo per jaar. Fles is altijd leeg op een zondagmiddag dus er staat altijd een volle in reserve, zonder zo’n slimme kit coupleur want daar moet je wel de ruimte voor hebben. Ik adviseer om voor warm water naar een elektrische boiler te kijken. Bij de Brico Depot koop je voor 200 Euro een 200 liter boiler. Altijd warm water (op nachtstroom)geen waakvlammetje, geen omkijken naar. Ook met meer dan 10 mensen in huis is de boiler nog nooit leeg geweest.

  mvg/peter

  #200774
   Taciturne
  Bijdrager

  Die grote gasflessen zijn onhanteerbaar, zwaar, staan niet stabiel (vastzetten met klem of ketting). Kit coupleur is uitstekende oplossin voor gewone 13kg flessen die makkelijk in de kofferbak gaan.

  Steven

  #200778
   tommie1951
  Bijdrager

  hebben jullie ook ervaring met LPG gasflessen??

  #200777
   montillot
  Bijdrager

  Voor we naar Frankrijk kwamen woonden we op een scheepje en maakten daar ook gebruik van gasflessen. Ik heb toen al snel geleerd dat warm water door middel van een geiser prima gaat, maar dat een waakvlam een gemene stiekeme gebruiker is. De geiser aan boord was nog van een oud model met waakvlam die we na het douchen altijd uitdeden. Tegenwoordig bestaan er modellen met elektronische ontsteking die reageren op de warmwatervraag.
  Inmiddels gebruiken we geen geiser meer, maar elektrische boilers. Zoals hierboven terecht opgemerkt zijn die in Frankrijk niet duur, en heb je er hoegenaamd geen omkijken naar.

  @Tommie1951
  : Er zijn handigerds die zelf een vulnippel voor LPG maken en Propaan/Butaanflessen vullen aan de pomp. 24 liter gas is ongeveer 80% van de capaciteit van een 13 KG-fles (veiligheidsmarge).
  De kosten zijn ongeveer de helft bij de huidge prijs van 0,80 €/liter. Als je veel warm water uit je geiser gaat tappen kan dat de moeite waard worden.

  #200769
   ruiter
  Bijdrager
  #200773
   ruiter
  Bijdrager

  nog handiger koop op de sloop in nederland 2 50 liter lpg tanks uit een auto vullen bij het tankstation met vulnippel en altijd genoeg gas
  heb er twee in mijn camper werkt prima

  #200768
   Taciturne
  Bijdrager

  Die oplossing van LPG-tanks van auto’s neemt het nadeel niet weg van het sjouwen. Hoe krijg je die de auto uit? Lijkt me trouwens -in elk geval in Frankrijk- geen legale oplossing: zowel het transport als het gebruik.

  Steven

  #200772
   ruiter
  Bijdrager

  mag niet maar werkt prima woon net over de grens in duitsland en ja ik heb keurig mijn nl paspoort ingeleverd wil niet van 2 wallen eten in duitsland wonen dan ook duitser zijn
  heb ze op tolly’s gemonteerd rij ze zo de auto of camper uit
  thuis gebruiken we ze ook voor de tijd dat de hout cv niet draait

  #200767
   montillot
  Bijdrager

  @Ruiter : Ja, zo’n ding bedoel ik. Ik heb de mijne indertijd zelf gemaakt. Ik had nooit gedacht dat daar handel in zou zitten.

  Rob

  #200771
   hent
  Bijdrager

  De gewone gasflessen voldoen prima en gaan lang mee, ook voor douchen. Bij emaus kun je ze kopen, vaak voor 1 euro. Soms nog met gas er in. Ik heb altijd voldoende voorraad want ze zijn inderdaad leeg op de momenten dat je niet even naar de supermarkt kan.

  #200770
   le bricoleur
  Bijdrager

  Het kan ook anders, veel eenvoudiger (heb ik bij ons dorpshuis gezien).
  Zij hebben achter het huis, aan de kant van het parkeerterrein, een batterij met flessen in een goed doorlucht hokje met tralies eromheen staan. En zij hebben een speciale aanhangwagen voor deze flessen. Die rij je voor het vlessenhok, kiepert de flessen op een soort brancard, dan klap je dit brancard horizontaal, koppelt het karretje achter een auto, rijdt ermee naar het gasdepot, waar men alles in omgekeerde volgorde doet. Een man kan het doen, en het is geen zwaar werk.
  Enige voorwaarde: je moet het flessenhok op een plek hebben dat met auto en aanhangwagen bereikbaar is.

  Alternatief gevonden bij het zoeken naar afbeeldingen van hoks voor gasflessen 😉

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #200776
   montillot
  Bijdrager

  Ja, Christiaan, maar dat alternatief van jou was in de tijd dat we nog Sinterklaas mochten vieren.

  #200780
   tommie1951
  Bijdrager

  Taciturne, ik dacht ook eerder aan gasflessen ipv gastanks

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account