Franse regering is nu wel klaar met de belastingverhogingen

This topic has 6 reacties, 6 stemmen, and was last updated 7 years, 6 months geleden by au petit l’arbre.

 • Auteur
  Berichten
 • #192023
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  Op de dag dat de Franse filmacteur Gérard Depardieu de lunch gebruikte in de presidentiële residentie van het Russische staatshoofd Wladimir Poetin aan de Zwarte Zee, vertelde de Franse gedelegeerd minister van Begrotingszaken Jërôme Cahuzac voor de Franse radio dat de regering nu wel klaar is met de verhoging van de belastingen. Frankrijk is tamelijk in rep en roer over de strapatsen van de steenrijke drinkebroer Depardieu die vluchtte voor het Franse fiscale regime jegens de allervermogendsten.

  Bericht op de homepage.

  Wim

  #192027
   jako
  Bijdrager

  Ik zet een kratje bier op de stelling dat de belastingdruk volgend jaar gewoon weer groter zal zijn. Zowel de lokale belastingen, de sociale premies, kijk-en-luistergeld als de inkomstenbelasting. Indien niet rechtstreeks, dan door verkapte maatregelen als belastingvrije voet en verschuiven van lasten naar anderen (mutuelles bv) die vervolgens de premie moeten verhogen.

  Elke socialistische regering verhoogt altijd de belastingdruk. Zelfs wanneer de belastinginkomsten daardoor dalen, zoals Depardieu aantoont.

  #192028

  Bonsoir Jako,

  Ik ga niet op je weddenschap in… omdat ik ervan overtuigd ben dat je gelijk hebt.
  Je ziet ze nu al komen. Hogere dieselaccijns “om uw gezondheid te beschermen”. De verdwenen taxe professionelle vervangen door iets ingewikkelds dat natuurlijk duurder uitvalt. Accijnzen, kijk- en luistergeld, leges, etcetera. Hoe je het ook noemt, je portemonnee wordt er steeds leger van.

  Adenauer zei het al: Alles was die Sozialisten vom Geld verstehen, ist die Tatsache, dass sie es von anderen haben wollen.

  Ceterum censeo, overigens ben ik van mening dat Hollande en de PS Frankrijk te gronde richten.

  Salutations, Jos

  #192029

  Het heeft denk ik niet zo heel veel te maken met links of rechts. Het is meer een soort ingebakken weeffout in de politiek.
  Men is niet in staat om in het eigen vlees (de bemoeienis van de staat / kosten van de ambtenarij) te snijden.
  Hierdoor is bezuinigen nooit bezuinigen zoals je dat in huishoudens of bedrijven zult tegenkomen. Voor de politiek is bezuinigen veel meer het creëren van meer inkomen. Dus meer belastingen.

  #192025
   Anoniem
  Inactief

  Maar petit arbre toch, dàt is nu juist het verschil met links en rechts; dat de één bezuinigt op staatsuitgaven maar de belastingdruk niet opvoert (rechts), en de ander de staatsuitgaven laat zoals ze zijn maar inkomsten genereert uit hogere belastingen!
  Hollande heeft dan weliswaar een moeilijke klus voor zijn kiezen, en een aantal salarissen gekort, hij heeft de kiezer niet beloofd dat we net zoveel voor diesel gaan betalen als voor benzine.
  Als Hollande tegen mijn buurman had gezegd dat hij 500 euro per jaar meer gaat betalen aan belasting dan had de buurman niet op hem gestemd, nu krijgt buur een koude douche met een accijnsverhoging op de diesel.
  Rechts had ook de koude douche opengedraaid, maar mijns inziens wel redelijker door daar te korten waar de schoen werkelijk wringt.

  #192024
   Taciturne
  Bijdrager

  Vergeet niet dat de miljoenen Franse ambtenaren en gelijkgestelden (onderwijs, gezondheidszorg, EDF RATP, SNCF etc.) potentiële stemmers zijn die traditioneel links stemmen in meerderheid. Met de smalle marges in de politiek durft de PS nauwelijks te snijden in het aantal ambtenaren. Deze ambtenaren hebben ook weinig belang bij efficiëntie-verhogende maatregelen want dat kost banen.
  Het zal nog wel even tobben blijven, vrees ik. 🙁

  Steven

  #192026

  @Jako,

  En voilà, we krijgen nu al gelijk. De bonus-malus voor het electriciteitsverbruik komt weer uit de hoge hoed van de PS te voorschijn. Reken er maar niet op dat de gemiddelde gebruiker daarmee goedkoper uit zal zijn. Uiteindelijk moet het natuurlijk gewoon geld opleveren. Al is het maar om het legioen hierbij betrokken fonctionnaires te betalen. Om over de bijkomende rapporten, werkgroepen, commissies, normen, regels, procedures, controles, evaluaties etcetera nog maar te zwijgen.

  (( O wacht. Dit is natuurlijk geen belastingverhoging. Het is een noodzakelijke maatregel ter bescherming van onze planeet. Dat ik me dat niet eerder heb bedacht. Dom van mij, excuses. ))
  😉

  Ceterum censeo, overigens ben ik van mening dat Hollande en de PS Frankrijk te gronde richten.

  Salutations, Jos

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account