Franse overheid voert krachtiger anti-diesel beleid

This topic has 7 reacties, 7 stemmen, and was last updated 7 years, 7 months geleden by dit.

 • Auteur
  Berichten
 • #188751
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  Door het bewust laag houden van de heffingen op dieselolie loopt de Franse overheid jaarlijks veel geld mis, naar schatting rond de € 7 miljard in 2011, zo heeft de Franse Rekenkamer berekend. Frankrijk is een diesel-land, bijna driekwart van de personenauto’s rijdt op gazole, omdat het goedkoper is en zuiniger rijdt. De prijs is ook laag voor transportondernemingen, scheepvaart en niet te vergeten de landbouw, die nog veel goedkopere diesel gebruiken dan die aan de pomp voor particulier gebruik.

  Bericht op homepage.

  Wim

  #188756

  Bonjour Wim,

  Quote:
  Quote uit Wim Bavelaar op 3/03/2013 12:20
  Door het bewust laag houden van de heffingen op dieselolie loopt de Franse overheid jaarlijks veel geld mis…

  Werkelijk weer een geweldig staaltje van politiek taalgebruik. De Cour des Comptes heeft het over een perte de recettes fiscales omdat de dieselaccijns lager is dan die op benzine. Zo ken ik er ook nog een paar. Weet u hoeveel geld de FR overheid misloopt doordat er geen accijns wordt geheven op frituurolie? Of op azijn? Of op hondenvoer?

  Kortom, als we nu accijns gaan heffen op azijn, frituurolie of hondenvoer is dat géén belastingverhoging. Er wordt slechts een misstand gecorrigeerd als gevolg waarvan de overheid tot dusverre geld misliep. Yeah right.

  Je reinste newspeak. War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength. Taxation is fairness.

  U weet nu in elk geval wat de belofte van de FR regering om de belastingen niet verder te verhogen waard is.

  Salutations, Jos

  #188758
   dit
  Bijdrager

  Als iedereen binnenkort weer een autootje op benzine heeft gekocht, kan de accijns op benzine toch ook weer omhoog.

  #188755
   Anoniem
  Inactief

  Nee Dit, nou beloof ik het echt, na de verhoging van de accijns op de diesel, geen verhogingen meer, de Franse regering is er dan écht hélémaal klaar mee.

  #188757
   Rene Horstman
  Bijdrager

  Nee nee zeker geen verhogingen meer, dat kan het gepeupel niet dragen. Maar mischien moeten we dan nog eens naar al die aftrekposten kijken, daar valt nog wel een paar miljard te halen, en dat kan je toch zeker geen belastingverhoging noemen 🙂 En mischien kunnen we al de ondernemingen wijs maken dat ze ook nog wat extra afdragen van die enorme winsten die ze maken.

  Pardon, maar dan kunnen we ook nog wel een paar duizend ambtenaren aanstellen, goed voor de werkgelegenheid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  En zo gaan we met z’n allen vanzelf failliet

  #188754
   Anoniem
  Inactief

  Dat is nu juist het gekke van het verhaal René, we gaan niet met z’n allen failliet.
  Zoals je in andere berichten hebt kunnen lezen (o.a op de homepage) sparen de fransen er lustig op los, en ook de Nederlanders sparen meer dan ooit.
  Mensen zeggen wel eens heel onterecht “maar er is nou eenmaal geen geld meer” wat absoluut niet betekend dat dat geld er ook inderdaad niet is.
  Het zou beter zijn als men zou zeggen “maar het geld rolt niet meer” want dan hebben ze het bij het rechte eind.
  Men z’n allen failliet gaan is dus onwaar, het land kan failliet gaan, maar dat kom dan tevens door de spaardrift van de mensen samen met andere economische problemen.
  Het is heel simpel gezegd (en eigenlijk ook gedaan); als we met z’n allen de klok terug zouden draaien en gewoon weer lekker gingen shoppen als in 2007, dan waren we er in een week bovenop.
  Maar ja, dan heb je wel een overheid nodig die je niet kaalplukt, en banken die je tackelen.
  Want juist omdat we zo gretig sparen, spinnen de banken er wel bij, maar dat zeggen ze niet, die kl….zakken.

  #188753

  Misschien kunnen ‘ze’ (de betreffende regeringen) eindelijk eens accijns en vooral TVA/BTW gaan heffen op de kerosine die wordt gebunkerd door AirFrance/KLM. Maar die heeft ’t al zo moeilijk …

  Peter.

  #188752
   Taciturne
  Bijdrager

  Moderne dieselauto’s gaan zeer zuinig met brandstof om, zijn betrouwbaar en met een goed roetfilter hoeven ze helemaal niet zo te vervuilen. Zolang we nog niet electrisch rijden, de beste oplossing. Er zal wel weer een omruilpremie komen, al mag die zo niet heten. En ondertussen gaat de dieselaccijns stukje bij beetje omhoog. Ik zie het scenario helemaal voor me.
  Ondertussen vergeet iedereen dat er in de 20-ste eeuw uitbundig met steenkool en hout gestookt werd, de steden helemaal zwart waren van de roet en er regelmatig smogalarm werd gegeven. Alle remschoenen van auto’s en vrachtwagens stonden stijf van de asbest tot 1999. Hoezo luchtkwaliteit achteruit?

  Steven

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account