Frans gas

This topic has 0 reacties, 1 stem, and was last updated 2 years, 1 month geleden by ratatouille.

 • Auteur
  Berichten
 • #209024
   ratatouille
  Bijdrager

  3/4 miljard kuub Gronings gas is in Frankrijk omgezet naar hoogcalorisch gas omdat ze dat beter konden gebruiken. Dat Groningse gas had dus niet per se geleverd hoeven te worden door de NAM, dat hoogcalorische gas is overal in de wereld te koop.

  Je merkt hoe de bewoners van Groningen hier in staan; ze hebben nergens om gevraagd, maar hebben nu wel last en schade van de bevingen die door de gaswinning in hun woonomgeving veroorzaakt zijn. Een schade die -tot nu toe- ook niet is vergoed.

  En de Groningers zijn mensen die redelijk zijn, waar mee te praten valt, maar die afwachtend en wantrouwend zijn geworden. Nog steeds staan ze fier achter koning en vaderland, betalen belasting, stemmen mee, bouwen en denken aan een voortvarend Nederland. En willen dat nog steeds. Maar ze hebben dagelijks te maken met kapotte spullen en met kosten die ze gemaakt hebben om de rest van Nederland van een warme kachel te voorzien.

  Een nuchter en zwijgzaam volk, die moeten leven met stress en onzekerheid die is ontstaan door het leven met de aardbevingen. Dus als de grote industrie kan omschakelen naar hoogcalorisch gas, en de verkoop van Gronings gas naar (onder andere) Frankrijk aangepast wordt aan het feitelijke Franse huishoudelijk gebruik, dan verkleinen we de mogelijkheid op een aardbeving voor de bewoners.
  Fransen hebben altijd een zwak gehad voor rechtvaardigheid, Obelix is er zelfs erg gevoelig voor.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account