Europa wil af van Geoblocking bij online diensten

This topic has 2 reacties, 2 stemmen, and was last updated 5 years, 2 months geleden by jako.

 • Auteur
  Berichten
 • #186843
   jako
  Bijdrager

  “Als het aan de Europese Commissie ligt dan komt er vanaf 2017 een verbod op geo-blocking bij online diensten. Deze moeten dan overal in Europa te gebruiken zijn.

  De eerste wetsvoorstellen voor het afschaffen van geo-blocking zijn gepresenteerd. In het voorjaar komen er meer concretere wetsvoorstellen. De Europese Commissie stelt de afschaf van geo-blocking gelijk met de afschaf van roamingkosten bij gebruik van mobiel internet in het buitenland. Om geo-blocking af te schaffen, is een wijziging van het copyright noodzakelijk. De Europese Commissie wil deze wijziging in een vordering doorvoeren. Hierdoor hoeft de wijziging niet eerst als nationale wetgeving van de Europese landen te worden omgezet en kan direct ingaan.”

  Zie verder op TotaalTV

  Naast de overlast die we nu al vaak ondervinden is dit een belangrijke stap voor de interactieve diensten die CanalDigitaal via de nieuwe ontvangers biedt. De kans is groot dat (een deel) van die diensten nu alleen binnen Nederland werkt.
  Daarnaast is een concurrerend TV pakket via internet, zoals bv KPN play dan ook eenvoudig en legaal in Frankrijk te bekijken hetgeen een stok achter de deur is voor de steeds duurder wordende TV pakketten van CanalDigitaal.

  #186844
   Fransco
  Bijdrager

  Het zal er volgens mij niet 1 2 3 komen. Naast het probleem van copyright over de grenzen heen dat inderdaad relatief snel kan worden opgelost, is er nog de kwestie van licensing. En daar is veel geld en het bestaan van veel distributiebedrijven mee gemoeid. Daar zal de EU niet gauw ondoordacht over beslissen. Ga maar eens tegen Time Warner zeggen dat ze hun pakketten niet meer per land maar voor de hele wereld vrij moeten aanbieden aan een verdere verspreider. Als deze gigant dat al doet, betekent dit dat de prijs navenant stijgt. En dan betaal je als consument voor het gebruik in landen waar je zelf misschien nooit komt. Ik vrees dat vooral juristen van de daadkracht van de Europese commissie zullen profiteren.

  #186845
   jako
  Bijdrager

  Tsja, wettelijk zijn al die bedrijven al lang in overtreding. Europese wet staat kunstmatige binnengrenzen niet toe, hetgeen nog is bevestigd door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.
  Vandaar dat ook al een onderzoek tegen enkele betaalzenders (Sky, Canal+) en studio’s ( Disney, NBC Universal etc) loopt.
  Time Warner zit daar ook bij, het hoeft niet voor de hele wereld en niet gratis. Uitzendingen in de EU mogen gewoon niet exclusief per land uitgegeven worden, maar niet-exclusief voor elke staat in de unie. Dat dan vermoedelijk de inkomsten omlaag gaan is pech voor ‘Hollywood’, de burgers van de EU worden nu uitgeknepen.

  Zie bijvoorbeeld hier , hier en hier

  De studio’s en providers krijgen straks de keuze: Een megaboete, of confirmeren aan EU wetgeving. Ze kunnen natuurlijk nog besluiten om de EU dan maar uit te sluiten van content, maar dan wordt geen geld verdiend, dus dat gaat er nooit van komen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2021 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?