en nu een rus

This topic has 20 reacties, 10 stemmen, and was last updated 7 years, 6 months geleden by Wim Bavelaar.

 • Auteur
  Berichten
 • #194923
   Anoniem
  Inactief

  Depardieu heeft zijn Franse paspoort aan de wilgen gehangen en is rus geworden.

  Ben benieuwd wat Depardieu had gedaan als Sarkozy deze wet had ingevoerd.
  Ik vind het een provocerend mannetje en ik hoop dan ook van harte dat Frankrijk hem geen visa geeft nu die van buiten europa komt.
  Ik ben geen voorstander van Hollande’s wet, maar ik vind dit te ver gaan.
  Depardieu, was gewoon stilletjes weggegaan, dan had ten minste ik nog met plezier naar je films gekeken, in plaats dat ik ze allemaal in de vuilnisbak heb geflikkerd.

  #194930
   Anoniem
  Inactief

  Ik ben blij dat ik het hier niet mee eens ben. Heb je ooit naar de film Danton hebt gekeken? Die toonde evenzeer een Depardieu als een Danton, bij wijze van spreken. Je had zijn actie dan wel zien aankomen. En dat soort filmen gooi je in de vuilnisbak? Cultuurbarbaar! 😮

  #194931
   Anoniem
  Inactief

  Wat zeg ik? Wraakzuchtige cultuurnbarbaar! 😀

  #194932
   le bricoleur
  Bijdrager

  Wat heeft Depardieu eigenlijk zo vreemds gedaan?
  In Europa bestaat toch zoiets als een [*]vrij verkeer van mensen,
  [*]vrij verkeer van goederen en
  [*]vrij verkeer van diensten.
  En men heeft ook de vrije keuze van woonplaats.
  Daar heeft hij gebruik van gemaakt.

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #194933
   jako
  Bijdrager

  Depardieu is geen Rus geworden. Putin heeft hem het Russische staatsburgerschap aangeboden. Slecht staaltje Russische propaganda, verder niks.

  #194934
   Anoniem
  Inactief

  Prima staaltje van russisch oportunisme. 🙂

  #194935
   Jaap Pijpe
  Bijdrager

  Maar nu lees ik net dat hij, D. wel degelijk er zelf om heeft gevraagd en er ook erg blij mee is, met dat Russische paspoort. Of hij zijn Franse heeft ingeleverd vertelt het verhaal er niet bij.
  Ik vermoed, dat D. zich een kriek lacht om ons allen, die zich hiermee bezighouden. 😉

  #194929
   Anoniem
  Inactief

  @ Midipyr, ik ben geen cultuurbarbaar.
  Ik hou van het land waar ik woon omdat ik er mag wonen, en daarom wil ik me ook inzetten de bevolking te helpen.
  Iemand die het volk in opstand brengt met provocatie moet gestild worden.
  @ Christian ; inderdaad vrij verkeer, maar er zit wel verschil in hoe je dat behandeld.
  Die directeur van Vuiton hoor je niets meer van, zo kan het ook.
  Een ruime meerderheid van Vuiton’s aanhang (lees kopers) komt niet uit Frankrijk, maar Depardieu is groot geworden door de Franse bevolking.
  Hij heeft in zijn armzalige jeugd ook gebruik gemaakt van de sociale voorzieningen net als ieder ander, ook hij moest als een beginnend artiestje de centjes bij elkaar bedelen in dit land.
  Was die gewoon gegaan dan had ik nog gezegd, niet mijn stijl maar voila.
  Nu steekt tie er de loftrompet mee om Hollande in de zeik te zetten, eerst nationaal en nu zelfs internationaal.
  Daarom zei ik ook, als Sarkozy deze wet had gemaakt had Depardieu dit allemaal niet gedaan, geloof me.
  Gevraagd of niet gevraagd, hij heeft het wel aangenomen.
  Hopelijk krijgt hij veel Russische kijkers, voor mij is die afgebrand.

  #194928
   Anoniem
  Inactief

  @chambres dHotes:
  Je bent in de loop van de tijd in Frankrijk wel authoritair geworden; je wilt wel heel graag voorschrijven hoe mensen zich moeten gedragen. In dat opzicht val je meer en meer in lijn met deze site. Eerlijkheidshalve gaat het niemand wat aan hoe en wanneer D. het land wil verlaten. Dat B.B. (die van “die heeft ze niet zo, maar zooo”) inmiddels besloten heeft te volgend heeft daar niets mee te maken, maar die zou volgens jou ook geen visum moet krijgen. Ik vind dat jij maar vreemde gevoelens hebt voor een land, dat jouw bestaansbasis niet wil erkennen. 🙁

  #194943
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  De toonzetting van de bijdragen van MidiPyr begint mij langzamerhand enigszins tegen te staan. De manier van verwoorden behoort in ieder geval niet thuis in dit forum. Dus graag kritiek op site, forum en mede-forumgebruikers, maar wel minder zeikerig.

  Wim

  #194939
   Anoniem
  Inactief

  Valt wel mee Wim met Midipyr, hij heeft wat donkere wolken boven zijn dorp hangen, daar wordt je knorrig van.
  @ Midipyr; ik ben de laatste die autoritair is en mensen iets voor wil schrijven, ik geef alleen mijn kijk op hoe ik het zie.
  Iemand die zelf genoten heeft van alle diensten, en nu gevraagd wordt daar aan mee te delen moet mijns inziens niet op zo’n roeptoeterende manier rondbazuinen dat hij dat absoluut niet wilt.
  Ik zie het als een straatvoetballertje die door zijn publiek groot geworden is en eenmaal schatrijk zegt “barsten jullie allemaal maar”.
  Ik ben geen fan van voetballen noch van Johan kruif, maar een ding respecteer ik enorm in hem, hij blijft een man van het volk.
  Depardieu had dat kunnen zijn door gewoon af te blazen, net als vuiton.
  Hij koos ervoor met trompetgeschal en veel kabaal de wetgever in de zeik te zetten, dan mag ik als burger ook mijn mening geven lijkt me.
  (Louis de Funès had dit nooit zo gedaan)

  nagekomen:
  over mijn bestaansbasis Midipyr, dat is voorlopig niet het land en niet de president, dat is een deel van het politieke en religieuze apparaat waaronder een groot deel rechtse stemmers.
  voor het resultaat wachten we voorlopig af, ik zeik daar nog niemand over af dan alleen de verantwoordelijken die van mening zijn dat een ambtenaar mag weigeren.

  #194927

  Vroeger zeiden we : “Liever ’n Rus in m’n keuken dan ’n Us in m’n achtertuin.”

  Peter.

  #194938
   Anoniem
  Inactief

  @Cees

  Een wolk over mijn dorp? Zeg maar een grote ondringbare wolk over heel Europa. Het gaat een ietsie pietsie minder slecht en iedereen denkt weer dat bomen tot in de hemel kunnen groeien en eventueel zels hoger. Ik ben idd. erg somber en we hebben de Maya’s echt niet nodig.

  Wat betreft de weigerambtenaren: dat is het probleem nog niet in Frankrijk. Frankrijk moet het pauselijk juk uberhaupt zien af te werpen. De kerk heeft nog een dikke vinger in de franse pap.Daarna krijgen we het probleem van de weigerambtenaren. Waarschijnlijk gaan ze weer staken.

  Mensen die lang in frankrijk wonen hebben vaak en beetje de plattelands moraal over genomen. IN mijn dorp vallen gesprekken stil als ze weten dat ik uit Amsterdam kom en je zie ze afvragen hoeveel drugs en andere zonden mij omgeven. Men blijft uiteraard wel verhullend praten. Dat laatste is eigenlijk niet meer van deze tijd. Zeker als je weet, dat ‘recht voor zijn raap’ mijn credo is. Met jou bijv. cultuurbarbaar noemen heb ik jou geen volger van de grote Taliban genoemd. In Europa worden ministers die de subsidie op kunst een pietsie verkleinen publiekelijk aan de schandpaal van de cultuurbarbaren genageld. We hoeven elkaar op deze site toch niet als watjes te benaderen?

  #194942
   Anoniem
  Inactief

  Midipyr, ik heb ooit een bedrif gehad tussen noord en zuid in de lage landen, en mijn vaforiete klanten (tegen ieders mening in) waren de Amsterdammers omdat ze recht voor hun raap zijn.
  Ik mag dat wel, wordt je sterk van.
  Ik ben helaas niet zo’n zwartkijker als jij, die donkere wolk boven europa zie ik niet zo dreigend, die waait wel weer weg, en een plattelands-moraal heb ik evenmin.
  Ik vind, als je in een land woont moet je de gastheer respecteren, maar ook meewerken aan het totale “zijn”.
  Ik wil met mijn ervaring die ik opgedaan heb in diverse landen, met diverse bedrijven, toegevoegde waarde zijn voor de omgeving.
  Ik geef lezingen op de uni in La Rochelle, ik zit in de CdM, bij verschillende verenigingen, en ik steek niet onder stoelen of banken als er iets in mijn ogen niet correct verloopt.
  Om terug te komen op Depardieu, ik ben zeker geen socialist, ik wil mezelf geen politieke stempel opdrukken omdat ik die gewoonweg niet kan vinden, maar ik blijf wel van mening dat als je “het volk” eerst nodig hebt om groot te worden, je niet met veel kabaal weg moet rennen als het volk jouw nodig heeft.
  Over BB, ik heb nimmer een dommer wicht meegemaakt dan zij.
  In Rusland knallen ze alles op vier poten neer (soms zelfs op twee) of dit nu beschermd is of niet, en zij gaat daar naar toe omdat het beter is dan Frankrijk met twee zieke olifanten?

  #194941
   Taciturne
  Bijdrager

  Ongetwijfeld zijn de democratische en dierenrechten véél beter gewaarborgd in Rusland dan in Frankrijk. En als ze dat vinden, dan gaan ze toch? Iedereen mag wonen waar hij/zij wil.
  Ik vind het echt een opgeklopte onzindiscussie die niets of niemand vooruit helpt.

  Even de nationalistische reflexen loslaten, graag.

  Steven

  #194926
   Anoniem
  Inactief

  Is ook zo Steven, maar daar is Depardieu wel zelf mee begonnen.
  Dat probeer ik dus steeds uit te leggen.
  Dat BB rus wil worden is ook haar recht, ik heb ook ooit m’n nl paspoort ingeleverd, maar doe dat dan stilletjes of zeik niet als heel Frankrijk over je heen valt.
  Heb je trouwens de nieuwe troef van de socialisten al gelezen op de homesite?
  Er gaan 42000 mensen per jaar vroeger dood door dieselolie, dus gaan we de accijns van de meest gebruikte brandstof verhogen (goh, waarom kijk ik hier helemaal niet van op, het kwartje van Hollande)
  Gelukkig hebben ze een reden kunnen vinden (die vele doden per jaar) anders zou het wel heel erg zijn om zomaar de prijs te verhogen.

  #194937
   Anoniem
  Inactief

  @Cees
  From Russia with love:
  chfnfrench_0.jpg

  En niet spugen bij het vloeken (of omgekeer) a.u.b.
  Vergeten: Uit de Singapore Sunday Times van vandaag

  #194925
   JP
  Bijdrager

  Voor diegenen die denken dat de quasi-comedie het buitenland niet ontgaat: hier een stukje uit de Frankfurter Algemeine. Carla schrijft Poutin.. Hoezo Duitsers geen gevoel voor humor?

  Mon cher Wladimir,
  wir haben uns so lang nicht mehr gesehen, wie geht es Dir? Der kleinen Giulia geht’s gut und dem kleinen Nicolas auch, aber mir ist soo langweilig. Ich model zwar und singe auch wieder, aber früher war einfach mehr los. Heute brütet Nicolas nur noch über seinem Briefmarkenalbum. Du hingegen, mon cher Wladimir, bist noch immer so aktiv, so männlich, so mächtig. Ich habe mal gesagt, dass ich Männer, die die Macht über Atomwaffen haben, sexy finde, und weißt du was? Es war mir damit ernst. Was hieltest Du davon, wenn ich zu Dir käme und Russin würde? Ich habe da schon Erfahrungen, ich war ja mal Italienerin.

  Adieu und bis bald,

  Deine Carla Bruni

  #194936
   Pech du rat
  Bijdrager

  Beste Forumgenoten, Ik hoor nu zelfs dat men Depardieu een ministerspost heeft aangeboden gekregen (minister van cultuur?!). Ik vind zijn huidige presentatie ver beneden iedere cultuur. Zijn acteerprestaties zijn overigens buiten discussie, met als uitzondering die Asterixfilm, die vind ik bar slecht.
  avac sincère salutations
  Dominique

  #194940
   Anoniem
  Inactief

  Belachelijke zaak.
  Het begint er steeds meer op te lijken dat de russen op revanche-toer gaan.
  Poetin en Berluscone zijn vrienden, hoe kan het ook anders.
  beiden zijn gekozen dictators die maling hebben aan iedere regel die ze zelf opstellen.
  Europa, met Frankrijk en Duitsland als grootste in de klas, willen volgens regeltjes een unie regeren en de wereldvrede en economie handhaven.
  De EU bemoeit zich met oorlogszuchtige gekken en probeert landsgrenzen te verdedigen, en daar hebben juist de russen ronduit schijt aan.
  Jarenlang zijn die bontmutsen het middelpunt van spot en hoon geweest, nu gaan ze heel kinderachtig jennen door mooie meneren ministersposten te geven en met cadeaus te smijten.
  Ik heb zondag de uitzending gezien van die ontmoeting en de hele fanfare er omheen, Depardieu in een tafelkleed en allemaal meisjes in kleding uit de middeleeuwen die voor hem dansen; wat een belachelijke kinderachtige vertoning beneden alle peil.
  Het meest schokkende vind ik nog wel dat meneertje Depardieu nog steeds zijn paspoort NIET ingeleverd heeft, ondanks dat hij het van de daken schreeuwde dat hij dat ging doen.
  Zo begint zich de ware mentaliteit van Depardieu te onthullen, een mediageile artiest die zijn zakken vult over de ruggen van de belastingbetaler en helemaal zijn paspoort niet inlevert maar gewoon van twee walletjes gaat vreten.
  Mag ik U er aan herinneren dat de artiesten wereld een financieel staats-hulpje krijgen.

  Ik heb nog steeds geen spijt van mijn barbaarse actie Midipyr, en hopelijk heeft de vuilniswagen zijn inhoud al gelost in de verbrandingsoven.

  Waarom was hij niet op zijn rechtszaak trouwens? moeten U eens proberen, dan hang je.
  Hij had wel tijd om op ene feesie te zijn en niet om zijn verantwoordelijkheid af te leggen bij de rechter?
  Maar ja, als Straus K het kan, waarom Dep dan niet hé, wie geld heeft bezit de wereld.

  #194924
   Anoniem
  Inactief

  Depardieu is weer niet op komen dagen, waarom verbaasd me dat toch helemaal niet.
  Een poosje geleden liet ik mijn partner verbaasd achter een blauw scherm toen ik die rotkop van hem zag, zette ik de tv uit.
  Zulke figuren horen niet in m’n huiskamer.
  Ik hoop dat de straf wat verdubbeld wordt voor meneertje hoogmoed, of misschien laten arresteren op het vliegveld net als die smeerlap waar die nu mee bezig is.
  Soort zoekt soort.

21 berichten aan het bekijken - 1 tot 21 (van in totaal 21)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account