Driekwart van de Fransen vindt dat zij te veel belasting betalen

This topic has 3 reacties, 4 stemmen, and was last updated 6 years, 4 months geleden by Foule.

 • Auteur
  Berichten
 • #192388
   Wim Bavelaar
  Bijdrager

  Bijna driekwart (72%) van de Franse bevolking meent dat zij te veel belasting betaalt, maar 57% vindt ook dat het betalen van belasting normaal is en tot de burgerplichten behoort. Van de Fransen die zeggen dat zij te veel belasting betalen, heeft bijna de helft begrip voor het vertrek van mensen die kiezen voor een land waar zij minder belasting betalen. Van alle ondervraagden bij een enquête voor Le Monde en BFMTV oordeelt 88% dat overheidsdiensten de belastingopbrengsten slecht gebruiken en 78% moppert dat de belastingen de laatste 20 jaar steeds worden verhoogd, zowel door links als rechtse regeringen.

  Zie bericht op de homepage.

  Wim

  #192389
   Caroline
  Bijdrager

  Met het risico een open deur in te trappen: is driekwart van de Nederlanders niet dezelfde mening toegedaan? 😉

  #192390
   bosbess
  Bijdrager

  Ik vermoed Caroline, dat het percentage in NL hoger ligt. In tegenstelling tot het beleid in NL is de franse fiscus namelijk héél lief voor gepensioneerden. En daar blijft het niet bij. Mijn buurman Michel hoeft van zijn mijnwerkerspensioen geen ziektekostenpremie te betalen. Dat vindt hij niet meer dan logisch: “Daar heb ik m’n hele werkende leven toch voor betaald?”

  De franse staat heeft de groeiende groep ouderen nog niet als melkkoeien ontdekt. Het is ook de vraag of franse gepensioneerden als melkkoe wel de moeite waard zijn. Michel ontvangt na 42 jaar werken maar een paar honderd euro per maand meer dan onze AOW. En mensen die nooit hebben “gewerkt” (veel oudere vrouwen) moeten met de helft zien rond te komen.

  #192391
   Foule
  Bijdrager

  Ik verwacht niet dat ze de ouderen in Frankrijk snel als melk koe gaan benutten want zo veel is er niet te halen. Alleen vind ik het met de nieuwe hoge inkomens belasting belachelijk hoeveel mensen moeten afdragen. Ik denk dat hierdoor mensen steeds creatiever gaan boekhouden en het de economie niet te goede gaat komen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account