This topic has 17 reacties, 10 stemmen, and was last updated 7 years, 8 months geleden by le bricoleur.

 • Auteur
  Berichten
 • #200306
   Patje
  Bijdrager

  Goedemiddag,

  Ik ga binnenkort naar Eymoutiers in de Limousin om vrienden te helpen met klussen. Ze zijn nog niet erg bekend in de regio en weten niet waar ze alles kunnen halen.

  Nu was ik op google aan het zoeken naar bouwmarkten in de buurt en de dichtstbijzijnde die ik kon vinden zijn in Limoges. Maar dat waren denk ik ook de grotere firma’s in Frankrijk.

  Weet iemand bouwmarkten te vinden iets dichterbij Eymoutiers?

  Het gaat om een groot aantal producten die ze nodig hebben aangezien het nogal een krot is.
  Maar bijvoorbeeld alleen houthandel of tegelhandel etc. zijn ook van harte welkom.

  En nu ik hier toch ben gelijk nog maar een paar vragen:

  – Zijn er bouwmaterialen die we beter uit Nederland mee kunnen nemen ivm een eventueel groot prijs verschil met Frankrijk.

  – Hoe is de prijs/kwaliteit verhouding ten opzichte van Nederland.

  – Wat zijn de betere bouwmarkten en wat de goedkopere.

  – Is het mogelijk om als particulier bij proffesionele bouwcenters te kopen.

  Alle verdere tips zijn natuurlijk van harte welkom.

  Bedankt
  Patrick

  #200318
   Jaap Pijpe
  Bijdrager

  In Eymoutiers zit een goede bouwmaterialen handel voor de basismaterialen. Vaxiviere, onderdeel van de keten ToutFaire. Voor de andere zaken zul je toch naar Limoges moeten. Dichterbij is er niks beters. Daar vind je Castorama (zuidoostkant van Limoges, afrit 35 of 36 van de A20)en Leroy Merlin in Family Village in Limoges-ZI Nord (afrit 28 van de A20 ri. vliegveld).
  Daarnaast zijn er wat meer gespecialiseerde bedrijven waar doe het zelvers zeker welkom zijn, zoals Lapeyre en PointP. (die laatste twee zitten toevallig naast elkaar op de doorgaande weg vanaf Eymoutiers in Feytiat bij Limoges.

  En tegelhandels te over. Ik heb goede ervaringen met Moitty en Marché de Carrelage, beide ook in Feytiat.

  Voor basishout zit je vaak ook goed bij lokale zagerijen, scieries. Vlak voor Eymoutiers, vanaf Limoges, zit een goede zagerij voor eiken en beuken. Iets daarvoor in La Vétizou één voor grenen en vuren en verderop in Faux la Montagne voor Lariks.

  Even Googlen en naar de juiste sites en magasins gaan en je bent er.

  Succes.

  #200323
   le bricoleur
  Bijdrager
  Quote:
  Quote uit Patje op 10/01/2013 16:13En nu ik hier toch ben gelijk nog maar een paar vragen:
  – 1. Zijn er bouwmaterialen die we beter uit Nederland mee kunnen nemen ivm een eventueel groot prijs verschil met Frankrijk.
  – 2. Hoe is de prijs/kwaliteit verhouding ten opzichte van Nederland.
  – 3. Wat zijn de betere bouwmarkten en wat de goedkopere.
  – 4. Is het mogelijk om als particulier bij profesionele bouwcenters te kopen.

  Patrick,
  1. meenemen uit Nederland vind ik alleen lonend bij dingen die in Frankrijk niet of moeilijk verkrijgbaar zijn. Voor mij waren dat Lewis-zwaluwstaartplaten of dingen uit de januari-aanbiedingen.
  2. Bij verf is in Frankrijk vaak de keuze en de kwaliteit minder dan in NL. Bij elektra is bijna alles in F beter en goedkoper (en voldoet zeker aan de Franse normen en voorschriften die toch een beetje van de Polderlandse afwijken).
  3. Beter: hangt ervan af wat je zoekt. Lapeyre en Weldom zitten in het betere segment, BricoMarché en Brico Depot in het goedkopere. Maar er zijn ook veel dingen waarvoor ik vaak naar de BricoMarché ga, vooral als het om dingen gaat waarvan ik de kwaliteit makkelijk kan controleren. Omdat veel van deze ketens op franchisebasis werken zijn sortiment en kwaliteit vaak afhankelijk van het lokale shopbeleid.
  4. Je kan als particulier ook bij de profi-markten kopen, in onze regio Doras. Men kan zich ook als particuliere afnemer inschrijven voor het kopen op rekening, waar dan een bepaald kortingspercentage of kwartaalsbonus aan vast zit.

  En verder: Ik ben bij alle aanbieders even langs gegaan om een persoonlijke indruk te krijgen.

  En als het om verhuurcentra gaat (de bedrijven die iets van Loc of Lou in hun naam hebben): ik prefereer die waar de busjes van professionals staan.

  Zagerijen waren al genoemd.

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #200322
   JP
  Bijdrager

  In aanvulling on Christian: bij de professionele bouwleveranciers, kun je vaak gebruik maken van hun ervaring en kennis van de producten. Deel met hen je project en wellicht komen ze met oplossingen, waar je van uit nl optiek niet aan zou hebben gedacht. Ikzelf ben destijds op die manier uitstekend geholpen door een lokale tout- faire, met een korting van ca. 25 0/0 op vrijwel het hele assortiment. Hetzelfde gold voor het sanitair en de verwarmingsinstallatie, die ook bij de groothandel vandaan kwam. Daar alles met 35 0/0 korting en vooral een erg groot assortiment.
  Ik realiseer mij dat het veel vraagt van de taalvaardigheid, maar het resultaat telt !

  #200313
   Anoniem
  Inactief

  2. Bij verf is in Frankrijk vaak de keuze en de kwaliteit minder dan in NL.

  Onzin, in frankrijk worden ook verfsystemen verkocht die in nederland ook in het schap staan, en anders zijn er genoeg die evenredige kwaliteiten produceren als de nl.
  Herfst en helder is in Frankrijk te koop, evenals sikkens, luxor, sigma, bij onze Leroy staat zelfs wijzonol en Owatrol.
  gewoon even verder kijken als je neus lang is.
  Wat wel tegenvalt in Frankrijk is de systematische logistiek (daarom heeft Christian deze verfsoorten misschien niet gezien)
  Frankrijk is een drama op het gebied van organiseren, en dat gaat tot in de schappen toe.
  Vraag dus altijd, vragen vragen vragen, tot ze er gek van worden, maar doe het altijd met veel complimenten anders verzetten ze geen poot.

  #200314
   wilm
  Bijdrager

  Zonder reclame te willen maken:
  Chausson Materiaux zit in Treignac (ca 20 km), Bourganeuf (ook ca 20 km). Verder zit er een grote vestiging in Limoges maar dat is inderdaad meteen 40 km.

  Ook bij Chausson kun je als particulier zelf kortingen proberen te krijgen, maar wellicht kan ik je – volledig legaal – aan goede korting helpen (via een ander kanaal, mail in dat geval even info@buildinginfrance.com

  #200317
   le bricoleur
  Bijdrager

  Cees heeft gelijk.
  De genoemde kwaliteitsverven zijn in Frankrijk ook verkrijgbaar, maar terwijl deze in NL bij bijna alle Gamma-achtigen te vinden zijn moet ik in Frankrijk hiervoor bij de gespecialiseerde verfhandel zijn. Mijn statement over minder keuze en kwaliteit sloeg meer op de populaire DHZ-zaken. Zoek daar maar eens een verfmengbar à la Praxis! En advies …

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #200316
   JP
  Bijdrager

  Ik heb alle verf bij diverse filialen van Zolpan vandaan; enorme sortering, kwaliteit, prachtige en goed onderhouden mengmachines en vooral ook: goed advies. Ook in de Limousin vind je hen volop. Misschien is het minder geld besteden aan het intérieur in LdF, in ieder geval mijn indruk, wel de belangrijkste reden dat gewone DHZ zaken niet investeren in verf zoals Gamma in NL.

  #200315
   Les Pourettes
  Bijdrager

  Beste Patrick,

  Ik woon in de Limosine een km of 20 onder Limoges, zit zelf middenin een renovatie van zo’n oud huis, ben onderhand al lerende en doende veel wijzer geworden ook van de diverse winkels en/of ketens. Mocht je tzt opeens vragen hebben kun je me via mijn email in mijn profiel bereiken. Succes en plezier gewenst!

  adrienne

  #200312
   dit
  Bijdrager

  Als particulier stap je naar de chef, en vraagt of je ‘prix artisan’ kunt krijgen. Zonder ‘op rekening kopen’, dus per keer contant af te rekenen, dan zijn ze eerder accoord. Op veel producten komt er dan ca 10 a 15 % korting. Je naam zit dan in hun kassacomputer.
  Onze bevinding, polystereenplaat extrude , ‘piepschuim’ duidelijk goedkoper in NL, en kwaliteit is ook beter (p60). Thinner is niet te koop in FR, wel in NL. Bij Bricodepot kun je ook verf op kleur laten mengen.

  #200321

  Bonjour,

  Quote:
  Quote uit dit op 11/01/2013 17:17
  Thinner is niet te koop in FR, wel in NL.

  Ik koop in FR flessen “diluant synthétique pour peinture”. Ik dacht altijd dat dat hetzelfde was als thinner in NL. Ik heb in elk geval nog geen verschil kunnen ontdekken.

  Salutations, Jos

  #200310
   wilm
  Bijdrager
  Quote:
  Quote uit dit op 11/01/2013 17:17
  Als particulier stap je naar de chef, en vraagt of je ‘prix artisan’ kunt krijgen. Zonder ‘op rekening kopen’, dus per keer contant af te rekenen, dan zijn ze eerder accoord. Op veel producten komt er dan ca 10 a 15 % korting. Je naam zit dan in hun kassacomputer.
  Onze bevinding, polystereenplaat extrude , ‘piepschuim’ duidelijk goedkoper in NL, en kwaliteit is ook beter (p60). Thinner is niet te koop in FR, wel in NL. Bij Bricodepot kun je ook verf op kleur laten mengen.

  AAA

  #200311
   Jaap Pijpe
  Bijdrager

  Verf op kleur gemengd kan je in elke DHZ markt verkrijgen Dit. We hadden echter met nogal wat forumleden grote bedenkingen over de kwaliteit. Mij lijkt terecht, gezien ook mijn persoonlijke ervaring. Eens maar nooit weer..

  Inderdaad JP, die Zolpan is mij ook goed bevallen. Verkrijgbaar overigens in Limoges in de ZI Nord bij Dancer. Wel erg duur, maar dat is goede verf in NL ook. (hoewel, kijk eens bij De Grote Schuur in Oldebroek, Sikkens topverf voor leuke prijzen)

  #200319

  Wij hebben voor onze verbouwing veel CLS balken meegenomen.
  Voor de gipswanden werkt het eenvoudig en snel (altijd recht).

  Veel plezier.

  gerrit jongbloed.

  #200320
   Anoniem
  Inactief
  Quote:
  Zoek daar maar eens een verfmengbar à la Praxis! En advies …

  Christian, ik snap echt niet waar je het vandaan haalt, sorry hoor.
  Ik heb wel eens Weldom in jouw reacties voorbij zien komen, misschien dat je eens van zaak moet wisselen of er is in jouw omgeving geen “goede” brico-winkel.
  Hier in La Rochelle is een Leroy en een Casto, en daar kom ik toch echt verfmengbars tegen waar menig gamma-achtige jaloers op kan zijn.
  Bij Leroy zijn ze de toppers (Leroy is sowieso meer op decoratie gericht als andere zaken) daar hebben ze 280 personeelsleden waarvan 43 voor de verfafdeling van pakumbeet 1000 vierkante meter inclusief kleurenscanner.
  Er worden elke zaterdag shows gegeven waar je kunt zien hoe een product werkt (is ook op andere afdelingen) en alleen al de schappen verven beitsen en lakken voor decoratie schilderen beslaat enkele tienduizenden blikken en bussen.
  Het voordeel van Leroy is dat het de enige winkel is waar het personeel vaktechnisch opgeleid wordt voor dat wat hij/zij verkoopt, dus een verkoper schilderswaren is min of meer schilder, en een verkoper loodgietertoebehoren is min of meer loodgieter.
  Ik kan me voorstellen dat we in La Rochelle bevoorrecht zijn met zo’n mooie zaak, maar ook in andere Leroy’s vind ik dezelfde “layout” van de afdelingen (heb ze natuurlijk niet allemaal gezien).

  @Dit
  ; Thinner bestaat wél in Frankrijk maar is niet erg populair omdat voor iedere applicatie een product is, maar als je echte thinner wilt moet je niet zoeken onder de benaming Diluant maar Solvant, en ja, ook te koop bij Leroy Merlin.
  Het grote probleem wat mensen maken is prijs vergelijken met kwaliteit.
  Zoals ik al eerder heb gezegd zijn bij de betere DHZ dezelfde goede verfsystemen te koop als in nl.
  Maar al te vaak laten mensen zich misleiden door de betere prijs van het schap ernaast, en dat is Uw keuze.
  Iedereen moet voor zichzelf de keuze maken van wat ze willen, kwaliteit (vraag dan de vakman naar zijn advies) of komt het niet zo nauw (dan ga je zelf onderzoeken)
  De bergen hebben een ander klimaat dan de polders van giethoorn, de zon in Marseille straalt heftiger dan die op haarlem, en de huisjes aan de kust van La Rochelle hebben het zwaarder te verduren dan die van noordwijk.
  Een vat muurverf wat ik kreeg van familie (hadden ze over) smeerde ik hier op de muur en lag er met een jaar weer vanaf, de zoute zeelucht vrat gewoon.
  Een verfsysteem van hier werd in drie verschillende lagen opgebouwd, en zit na vijf jaar nog als nieuw.
  Natuurlijk kost het meer dan de gamma, maar het zit ook langer 😉

  @Gerrit
  ; bedoel je met CLS die houten balken (Canadian Lumber Standard) ?
  Die kun je toch ook gewoon hier bij de houthandel halen?
  Ik koop ze zelfs tweedehands, je ziet ze toch nooit meer, prijs, 0.65 centimes per m1
  Er is ook nog een andere, die worden ergens in Les Landes gemaakt;
  Een balk 45X75 die bestaat uit stukjes aan elkaar gelijmde balken van pm 60cm lang, afvalhout dus.
  Kaarsrecht, geschaafd, kost ongeveer 3.50 per balk.

  #200307
   le bricoleur
  Bijdrager

  Cees,

  misschien ligt het daaraan dat hier op het industrieterrein een heeel goede verfzaak is. Daarom doen de hobbymarkten blijkbaar geen moeite hun verfafdelingen op peil te brengen.
  Ik moet de volgende keer toch naar de dichtstbijzijnde LeroyMerlin kijken, helaas op een afstand van bijna 100km.

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #200308
   Anoniem
  Inactief

  Bij Leroy hebben ze zelfs de originele benodigdheden om te politoeren, en wat dacht je van houtdecoratie, menig professionele schilderszaak haalt hun schouders op.
  Ik moest voor een klant een gevel restaureren die door een vrachtwagen aan vellen was gereden,

  Om de een of andere bijzondere reden was deze gevel gebouwd (1875) in grenenhouten planken op latwerk wat weer aan de muur vast zat, zeg maar de voorloper van de moderne aluminium-winkelpui-techniek.
  Al die planken werden inclusief de profielen deurposten ect ect in een kalkmengsel gesmeerd als een soort stuuklaag.
  Daaroverheen kwam dan een kleurkalk wat de basiskleur was, en daaroverheen werd door de kunstenaar, want zo mag je ze eigenlijk wel noemen, met olieverf een houtstruktuur geschilderd.
  Ik moet je eerlijk bekennen, ik kwam wekelijks langs deze zaak en wist niet beter dan dat de gevel van hout was, wat natuurlijk wel waar was, alleen hetgeen wat je zag was puur bedrog.
  Tja, de klant, of beter gezegd de verzekering, had er nogal wat voor over om dit te restaureren, ik denk mede onder druk gezet door de gemeente die het pand onder monumenten had gezet.
  Ik ging naar Amerika om te kijken hoe men deze antieke techniek verwerkte, en kreeg een week les van een kunstenaar in New York die van stalen deuren en stenen muren, houten objecten creëerde waarvan je het verschil niet kunt zien.
  Ik kocht alles wat ik nodig dacht te hebben om deze techniek te kunnen bedrijven, en toog afgeladen terug naar Frankrijk waar ik (kan m’n bek nou eenmaal nooit houden) opschepte over de opdracht, en de moeilijkheid van de opdracht, waarop een dame zei “oh, dat heb ik pas ook gedaan, bij Leroy hebben ze alles daarvoor”. Ik dacht dat ik bewusteloos viel, dus op naar de winkel, en inderdaad, een schap vol kwasten, rubbers, kammen, en wat je maar nodig hebt voor deze klus.
  Ik heb voor een andere klant nadien een complete garderobewand gebouwd van medium, waarvan er tot nu toe niemand is geweest die geraden heeft welk houtsoort het is behalve kersen.
  Cristian, op naar Leroy en trek er gerust een dagje voor uit, ze hebben er een soepautomaat (Knorr)

  #200309
   Patje
  Bijdrager

  Iedereen bedankt voor de info en tips!

  Wanneer ik meer vragen heb kom ik zeker terug.

18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account