Beter in Frankrijk

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Rob van der Meulen 3 jaren, 3 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #201436
   le bricoleur 
  Bijdrager

  Er zijn op bouwgebied een aantal dingen waarvoor de Fransen betere oplossingen hebben dan die die ik uit andere landen ken.
  Neem als voorbeeld de toiletzittingen en -deksels. Iedereen kent de ‘gedempt sluitende‘ exemplaren, en ook die die men met een klik eraf kan halen om alles schoon te maken.
  Maar nu bestaan in Frankrijk ook exemplaren die men van boven monteren kan.
  De truc zit’m in pluggen die men van boven in de gaten in het porselein zet (zie de oranje pijl). Dus niet meer onder/achter de WC bukken, of halfliggend die onhandige vleugelmoeren aandraaien, die toch nooit goed zitten omdat het porselein aan de onderkant niet vlak en horizontaal is.

  De plug gewoon van boven in het gat zetten, de bout erin, en als men die aantrekt spreid de rubberen plug zich.
  In twee andere landen heb ik erna gevraagd, bij bouwmarkten en bij de sanitairspecialist, maar zij hadden er nog nooit van gehoord, zij zagen zelfs het nut ervan niet in.

  Ook de ramen die ik bij Lapeyre gekocht heb zijn op een aantal punten beter dan die in andere landen. Bij ons worden nog steeds eerst de ramen gemaakt in die men dan de dubbele ruiten zet. Dat moet vanwege het gewicht van deze ruiten met steun- en stelblokjes gebeuren die op strategische plekken zodanig ingezet moeten worden dat het raam niet uitzakt.

  In Frankrijk spant men sinds een aantal jaren het raamhout met trekstangen strak om de ruit heen zodat raam en ruit een eenheid vormen. Het dragende element is de ruit, niet het raam, dat nu eigenlijk alleen nog de functie heeft scharnieren en sluitingen op te nemen. Dat heeft men blijkbaar van de automobielbouw afgekeken waar de ruiten ook strak met het bodywerk verlijmd worden om mee te dragen.
  Iemand die dit zag maar niet begreep had het over ‘luciferhout’. Complete miskenning van dit innovatief ontwerp.
  En dan wil ik het niet eens hebben over les petits bois à cliquer.

  Wie kent er nog andere voorbeelden waar Frankrijk beter/innovatiever is dan Nederland?

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #201437
   22740 
  Bijdrager

  10101010

  #201438
   le bricoleur 
  Bijdrager

  In mijn bijdrage van een uur geleden is een foto verdwenen (daar waar nu vier lege regels staan), misschien door een schoonmaakactie op mijn fotoarsenaal picr.de.
  Daarom hier nog eens:

  Christian von Klösterlein - bricoleur par passion, pas par necessité.
  http://www.klussen-in-frankrijk.eu/

  #201439
   wannox 
  Bijdrager

  September vorig jaar was ik bij mijn moeder in Haarlem en de WC bril was stuk. Bij de Gamma kocht ik toen een nieuwe met : plug montage vanaf de bovenkant, slow closing en een afneembare bril, even drukken op een knopje en hij gaat eraf. Alles zoals op het plaatje hierboven. Ca 45 euro’s.
  Dus ze zijn er wel in Nederland en het is een prima systeem.
  wimb

  Zoals het hamertje thuis tikt, tikt het nergens

  #201440
   Rob van der Meulen 
  Bijdrager

  Bij de Gamma zie ik niet alleen producten van Nederlandse komaf, dus misschien had je tot grote vreugde van Hollande een product “Made and designed in France” te pakken?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account