Re: Verplichte sluiting bakkerijen?

#189859
 Anoniem
Inactief

Er gaat niets boven de geur van een echte bakkerij, en voor mij het ultieme genot; een vers stokbroodje met zoute boter (charente maritime-breton) en hagelslag 😉
Hier is de routier een depot pain, ik koop er alleen nooit brood.
Ik kwam er eens binnen voor een pakje sigaretten, en dan is de baas al in de olie.
Niet dat het voor mij iets uitmaakt, hij begint om vier uur dus als het zes uur is dan is dat voor hem hetzelfde als voor mij 21 uur (niet dat ik dan al in de olie ben hoor).
Hij zit dan samen met dorpsmaat één en dorpsmaat twee de dag door te nemen, elke dag staat de oude mercedes van dorpsmaat één voor de deur en dan zitten de beiden dorpsmaten aan de gastkant van de bar, en de baas aan de binnenkant.
De enige die langs komen zijn mensen voor een pakje sigaretten, en een enkeling neemt snel een biertje.
Een van de dorpsmaten praat een beetje met consumptie, maar die andere die doucht gewoon, en de baas kan er ook wat van als die met een dubbele tong praat.
Nou staat dat brood precies voor de beiden dorpsmaten, dus ik waag me niet aan brood van de routier, noch bij de maaltijd, noch om thuis te eten, ik ben bang dat er een regen van bacillen in zit.
Soms staat baas met een scherp mesje zijn nagels schoon te maken, ik vermoed dat het ook een mesje is wat hij voor keukendoeleinden gebruikt.

©2025 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

Forgot your details?