Re: start afschakelen SD zenders CanalDigitaal

#187725
 jako
Bijdrager

Alle geostationaire satellieten ter wereld staan in de lijst, ook ‘onze’ astra’s hoor. 🙂

‘jouw’ site is overigens identiek, er staan exact dezelfde satellietposities in, maar bevat een verouderde satellietenlijst. Dat maakt voor de praktijk niks uit, het gaat slechts om de satellietpositie, niet om het nummer van de gebruikte satelliet.

Schotel afstellen voor beginners:

Zet de elevatie van je schotel op 35 graden, de schaalaanduiding is maar ongeveer he, het is redelijk grof bevestigingsmateriaal en klopt alleen als jouw beugel waterpas is bevestigd. Alles losjes vastdraaien zodat de schotel net blijft hangen, maar nog met de hand kunt bewegen.

Ik neem aan dat je zo’n simpele satfinder gebruikt met een piepertje: satfinder.jpg

Let op :de satfinder correct aansluiten tussen de ontvanger en de LNB. De satfinder heeft de stroomvoorziening van de tuner nodig, anders werkt die niet.
Op de satfinder staat aangegeven welke ingang voor de LNB is en welke op de tuner moet worden aangesloten.

Altijd eerst de satellietontvanger stroomloos maken, de aansluitingen maken met de Astra23 poot in de houder,waterpas gebruiken met de mal op de LNB, de stroom weer aansluiten, afstemmen op TV Gelderland (nummer 75 in de SD zenderlijst) ,schotel te ver naar het oosten draaien, het draaiknopje van de satfinder zo ver naar rechts draaien tot de naald in het midden staat en nu pas de schotel langzaam weer richting west draaien.

Je zult nu kort na elkaar 3 keer een uitslag van de meter krijgen+piep. De middelste is Astra3. Zodra de meter rechts in de hoek staat moet je de versterking terugregelen tot die weer in het midden staat en nu de schotel steeds nauwkeuriger uitrichten. Uiteraard nu ook de elevatie corrigeren. Zodra het signaal heel sterk is even controleren of je wel beeld hebt op TV Gelderland. Vervolgens de overige zenders controleren en fijnregelen met de signaalmeter van de ontvanger.

P.S.
Let op dat het object op 37,6 meter afstand niet hoger mag zijn dan 26,7 meter. (d=37,6 h=26,7)

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account