Re: start afschakelen SD zenders CanalDigitaal

#187723
 jako
Bijdrager

Met de 19 poot werkt ook, maar dan is het signaal van Astra3 iets zwakker dan Astra1 en het is juist beter om die het sterkst te hebben.
Er zijn twee gebruiksaanwijzingen:
1-voor bestaande installatie die al op Astra1 staat uitgericht
2-voor een nieuwe installatie.

Kennelijk is alleen de handleiding voor 1 meegeleverd en het is natuurlijk gemakkelijker om de bestaande schotel niet te draaien.

De handleiding voor jouw situatie staat hier: http://apps.canaldigitaal.nl/uploadedFiles/6_Klantenservice/Klantenservice/Downloads/canaldigitaal-handleiding-schotelset-duo-lnb.pdf (pdf)

Let op dat de schotel in (zuid-)Frankrijk wat meer omhoog gericht moet worden dan in de gebruiksaanwijzing staat omdat je een stuk zuidelijker zit (meer onder de satelliet) dan in Nederland. Voor Nederland is het ca. 29 graden, in Nice is het al 37 graden.

Bij http://www.dishpointer.com/ kun je de gewenste satelliet kiezen (23.5E Astra3A/3B) en je adres ingeven. Vervolgens komen de correcte gegevens en een visuele lijn in de juiste richting die je vanaf je eigen woning kunt laten vertrekken. Voor smartphones is ook een app beschikbaar om de satelliet gemakkelijk te kunnen vinden.

Gebruik de meegeleverde mal om de duo LNB op de juiste wijze schuin te kunnen zetten: waterpas langs de lijn houden.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account