Re: Sekse(on)gelijkheid in Frankrijk

#192218
 marian
Bijdrager

Ik citeer Jeroen B:

Het valt op zich wel mee met onze vooruitstrevendheid in vergelijking met Frankrijk. Ook in Nederland speelt cultuur een grote rol.

Jeroen, het proefschrift waar jij naar verwees bezorgt mij de kriebels en ondertussen is er nogal wat kritiek op gekomen (NRC afgelopen zaterdag)
Justine Ruitenberg, stelt, dat vrouwen geen vrije keuzes hebben, maar door de maatschappij opgelegde normen (deeltijd werken)
Ik citeer Marike Stellinga:
Vrouwen conformeren zich dus slaafs aan een maatschappelijke norm, en zijn vervolgens te dom om dat door te hebben? Als vrouwen zeggen “ik doe precies wat ik wil”,(deeltijd werken) dan geloven wij haar niet? Geachte mevr. Ruitenberg, zou U vrouwen een tikkeltje serieuzer willen nemen? Hordes mannen doen dat inmiddels ook, dus moeilijk is het niet. Ruitenberg poneert stellingen die ze niet bewijst en die je ook nooit kunt weerleggen met bewijs. Ze heeft het over de “onzichtbare begrenzing” van de opties van werkende vrouwen. Hoe moet je bewijzen dat er geen onzichtbare grens is?, dat vrouwen die zeggen in
vrijheid hun eigen keuzes te maken, dat ook echt doen?.
Het hele stukje is te lezen in het NRC van afgelopen zaterdag.
Naar de mening van Barbara Baarsma, bijzonder hoogleraar aan de universiteit van Amsterdam, zet Justine Ruitenberg ons vrouwen weg als willoze wezens, die hun oor louter laten hangen naar wat (ze denken dat) anderen van ze vinden. Conclusie van Ruitenberg, deeltijdwerken is en blijft voor moeders (niet alleen moeders, maar ook vrouwen zonder kinderen en oudere vrouwen) de norm en dus is emancipatie uit.
Nee Jeroen, een vergelijking met Nederland, klopt niet.
Hier is de emancipatie af! ( uitspraak van Diederik Boomsma en Jonathan Price.

groeten,
Marian

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account