Re: Open brief aan president Francois Hollande

#193506
 HP
Bijdrager

Deze discussie is weer verworden tot een dwaas gehakketak over privacy deze site en mensen die dat weer aangrijpen om iemand aan te vallen. Kinderachtig, maar ook tekenend voor deze site. Verwijten als zijnde een meeuw zijn ook gebruikelijk, zonder dat dit op iets is gestoeld. Iemand die niet zijn privacy bewaakt is een uiterst dom mens.
Ik zal daar niet verder op ingaan, want want niet weet wat niet deert.
Het valt mij wel een beetje tegen van Cees, dat hij nu weer de aanstichter is. Je ziet, dat hij wat oud is geworden en vergeten is wat hij in zijn jonge jaren heeft geleerd.

Aan de andere kant ben ik het eens met veel wat in dit draadje is geschreven. Zelfs met de zure opmerkingen van Taciturne. Die opmerkingen zijn een aanval (onder de gordel weliswaar) tegen de schrijfster, en als zodanig zijn het zinloze opmerkingen, maar de opmerking zelf raakt wel een van de kernen van het probleem: Mag iemand Spaans studeren als er geen werk is voor ‘spanologen’
Dat is een verschrikkelijke verspilling van geld en brains. Mijn antwoord zou dus zijn: nee natuurlijk niet.
Het onderwijs is een een groot problemen in Europa (te simpel van opzet en te ongemotiveerd in studierichting).
We weten allemaal wat de problemen zijn dus daarover hoeven we verder in dit draadje verder niet op in te gaan.

De analyse van Bosbes is modieus en typisch voor haar generatie, maar dat is ook alles wat je erover kunt zeggen.

In een vorig draadje heb ik een stukje aangeplakt, waarin ik melding maakte van de door kenners verwachte droeve afloop van de EU, inclusief de Euro en veel individuele lidstaten, waaronder Frankrijk. Het enige wat de individuele lidstaten kan redden is hun eigen flexibiliteit. Frankrijk was strategisch altijd voor de EU en voor de Euro en Nederland was altijd tegen de Eu. Nederland ligt en lag tegen het standpunt van Engeland aan.
In Nederland wil de meerderheid asap uit de EU treden. Er stond in de NRC een zeer lezenswaardig stuk over de politieke onstaansgeschiedenis van de EU, die veel duidelijk maakt. Ik heb een pdf, die ik graag met u zou delen, maar moet nog nadenken hoe ik dat kan doen.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account