Re: Niet te volgen politieke discussie

#194816
 Jeroen B, 62
Bijdrager

Dames en Heren,

Indachtig Jos` zijn opmerking dat een en ander nu allemaal wel op een franse vergadering begint te lijken onderstaand enige -non fosse- feiten. Er wordt overigens zoveel onjuists over de EU gedebiteerd dat het onbegonnen werk is dat allemaal te weerleggen. Ik noem er slechts 1, het EU parlement probeert al jaren om te vergaderen op 1 lokatie. Slechts Frankrijks succesvolle weerstand leidt tot het maandelijkse circus. Niet EU maar Frankrijk blokkeert.

Situatie in Nederland[bewerken]
Omvang[bewerken]
Eind september 2011 ontvingen 1,3 miljoen personen in Nederland een bijstands-, werkloosheids- of arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dat is 12 procent van de Nederlandse bevolking van 15 tot 65 jaar.

Ontvangers[bewerken]
Van de autochtone bevolking ontving 11 procent een uitkering. Van de Niet-westerse allochtonen kreeg 21 procent een uitkering. Van de vier grootste niet-westerse herkomstgroepen ontvingen Marokkanen met 25 procent het vaakst een uitkering. De aandelen uitkeringsontvangers onder personen van Turkse herkomst (22 procent) en van Surinaamse en Antilliaanse herkomst (20 procent) bleven hierbij iets achter. Relatief groot was het aandeel personen uit de vluchtelingengroepen met een uitkering. Van de in Nederland verblijvende Somaliërs ontving 48 procent een uitkering, van de Irakezen 38 procent. Van Afghanen en Iraniërs ontving 28 en 26 procent een uitkering. Slechts 4 procent van de Bulgaren en 6 procent van de Roemenen ontving een uitkering. Polen ontvingen met 7 procent iets vaker een uitkering. Van de totale groep westerse allochtonen ontving 12 procent een uitkering, nagenoeg gelijk aan de autochtone bevolking.[1]

Bron CBS,http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/A1B765EE-5130-481A-A826-2DCCD89F81C9/0/2012b61pub.pdf

De bovenstaande cijfers zijn zonder duiding en verklarende context niet makkelijk te hanteren. Hoe neutraal ze ook opgeschreven zijn.

Jeroen B, 62

Jeroen B, 62

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account