Re: Niet te volgen politieke discussie

#194821
 OEVVD
Bijdrager

Ach Jako elke verspilde Euro is er één te veel en 135 milard is best veel verspild geld dat weer elders vandaan gehaald moet worden. De toegevoegde schade ” the collateral damage” van de EU is veel groter. De bureaucratie die verstikkend werkt, de directieven van de EU commissie.
Zo om je een voorbeeldje te geven moet ik een prima werkende fosse sceptique gaan vervangen omdat die niet aan de nieuwe opgelegde normen van Brussel voldoet. Een schadpost van een Mille of tien en voor het milieu doet dat helmaal nul komma niets. Ik hou het maar bij dat ene voorbeeld, de lijst is veel te lang.
En ik moet toch wat zeggen over deze paragraaf :
“Het vrije verkeer zorgt er voor dat ook jij hier in Frankrijk mag wonen en werken en is de hoofdreden waarom de jongeren in de UK massaal wel pro-EU zijn: ze willen de vrijheid hebben om zich overal in de EU te kunnen vestigen en werken. Dit in sterke tegenstelling tot de oudere generatie, die wil slechts dat ‘buitenlanders’ in het buitenland moeten blijven.”

Dit is pertinent onjuist. Ik ben in 1984 uit Nederland vertrokken en heb eerst een paar jaar in Duitsland gewoond en gewerkt. Daarna 20 jaar in de UK. En daarna ben ik in Frankrijk komen wonen.
Ik heb altijd ofwel een aufenthaltsgenehmigung, ofwel een resident’s permit ofwel een carte de séjour moeten aanvragen. Waarbij ik dus moest aantonen dat ik zelf in mijn onderhoud kon voorzien en dat ik ergens had om te wonen of dat ging doen. Dit werkte uitstekend en de UK doet dat ondanks de EU nog steeds zo. Ik vind dat ook volkomen normaal en het is zeer te betreuren dat deze simpele en efficiente greep op de immigratie en wie er wel en wie er niet inkomt is afgeschaft.
Dat is geen voordeel maar een nadeel voor bona fide immigranten. Die komen om iets bij te dragen en niet om te plukken.
En Nederland is trouwens met een aantal andere Europese landen ook tot deze conclusie gekomen.
En dus gaat Fred Teeven dit in de EU aankaarten om hier een oplossing voor te zoeken om het bijstandstoerisme tegen te gaan.
Ik zie de sterke tegenstelling oudere en jongere generatie helemaal niet. Het criterium zou moeten zijn – wie gekomen is om te werken en bij te dragen en wat te bieden heeft is welkom. En wie dat niet heeft kan beter in zijn eigen land blijven. Waarmee weer een dogma van de EU afgestreept zou kunnen worden. En hadden de Dames en Heren politici dat niet beter zelf kunnen bedenken en wat eerder ?

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account