Re: Niet te volgen politieke discussie

#194819
 OEVVD
Bijdrager

Nou dit is ook wel een beetje verwarrende discussie. De één heeft het over de politiek en de ander over vergaderstijlen in de Franse bedrijven.
En volgens Jako is in een referendum in Nederland de EU grondwet met een twee/derde meerderheid weggestemd omdat de kiezers de NL contributie to hoog vonden. Dat had echter helemaal niets met dat referendum te maken. Het afstemmen van die grondwet had ook geen enkele invloed op die contributie.
En volgens JSwaal is die grondwet vooral weggestemd omdat de mensen Balkenende&Co – die er zeer voor was – een vervelende zeikert vonden. Volgens mij had dat ook niets met die grondwet te maken en viel die Balkenende nog best mee. Zeker vergeleken met wat er nu zit.
Maar ik denk persoonlijk dat die grondwet weggestemd is omdat een meerderheid van de Nederlanders en de Fransen gewoon compleet hun zakken vol hebben van de EU.
Van de verspilling van belastinggeld, van het feit dat subsidies terecht komen bij de grootgrondbezitters en niet bij de kleine boeren, van de onzinnige regelgeving, van het ondemocratischa karakter van de EU Commissie, van de waanzinnige verspilling doordat het hele circus ook nog eens heen en weer pendelt tussen Brussel en Straatsburg, van het feit dat er een dikke 50.000 ambtenaren sinds 1971 op hun manier “werken” aan verordeningen en regelgeving waar in de praktijk niemand wat aan heeft, en van het ongelimiteerde vrije verkeer dat de werkgelegenheid van de gewone burgers bedreigt en de criminaliteit die dat met zich heeft meegebracht. Om maar eens een paar dingen te noemen want de lijst is eindeloos.
En nu hoop ik dat de kiezers zich daar op 22 tot 25 mei eens duidelijk over uitspreken.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account