Re: Niet te volgen politieke discussie

#194789
 jako
Bijdrager

Het Britse systeem is zeker niet meer democratisch te noemen. Met geen mogelijkheid kunnen andere partijen dan de gevestigde tories of labour ooit enige invloed van betekenis uitoefenen vanwege het kiesstelsel. Handig om Nigel Farage buitenspel te houden, maar ook Cleg of om het even welke andere partij komt nooit echt aan de bak, hoewel in de huidige coalitie ook sprake was van uitruil.

Ook in het VK daarom de roep om een andere democratie en herziening van het kiesstelsel, vooral onder jongeren die ook daar massaal niet gaan stemmen.

Gevolg: gevestigde partijen richten zich slechts op de ouderen, zuiver om stemmen te winnen bij de groep die wel gaat stemmen, met beloftes voor betere aow, pensioen etc. in plaats van de misstanden voor de werkende generatie aan te pakken. Ook dat is onhoudbaar en gaat binnen afzienbare tijd ploffen.

Welke ‘sluipende machtsoverdracht aan Brussel’ ? Je lijkt wel een Brit: vooral doen alsof ‘Brussel’ een vreemde mogendheid is waar alle beslissingen worden genomen, waardoor eigen politici onmachtig zijn.

In ‘Brussel’ zijn alle landen zelf vertegenwoordigd en hebben zelf de macht. Brussel, dat ben je zelf. Maar het is toch oh zo handig voor politici om eigen falen te verbergen achter ‘Brussel’: komt door ‘Brussel’-klaar. In vrijwel 100% van de gevallen blijkt de bewering niet te kloppen zoals ook Cleg tegen Farage afgelopen week steeds met feiten weet te bewijzen, maar de meute gelooft toch liever in sprookjes en vindt Farage overtuigender. Ik hoop dat ze snel uit de EU verdwijnen, dan kan de EU tenminste verder zonder continue die Britse bloedzuigers als ballast mee te hoeven sjorren.

Overigens blijkt uit peilingen dat de Britse jongeren juist massaal achter de EU staan, maar die gaan niet stemmen…

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account