Re: Niet te volgen politieke discussie

#194871
 JP
Bijdrager

@ Jos: De oplossing van je raadsel is simpel. Bij de grote bedrijven die je als voorbeeld noemt wordt gewerkt volgens beproefde methodes. Echt management en echte planningen. Niet voor niets is Vinci een van de grootste bouwbedrijven in deze wereld. Ik heb zelf regelmatig gasten over de vloer die bij grotere bedrijven in de omgeving werken. Bij voorbeeld in het jouw bekende Aire sur Adour is een fabriek waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt (recent opdracht voor deuren voor de nieuwe Falcon) De tafelgesprekken (ontbijt om 7 uur !)tussen de diverse heren en dames gaan ergens over ! En ik beluister vaak jouw en andermans verzuchtingen over de huidige regering -)).

Ik meldde al dat ik sinds twee weken geen gemeenteraadslid meer ben. Heb mij -ondanks mijn tegenzin voor vergaderen – toch maar gemeld als penningmeester voor het lokale comité des fêtes. Men had niet de moeite genomen om vooraf te bekijken wie eventueel bereid zou zijn; huidige penningmesster is verhuisd, dus vooruit maar -)). Om narigheid te voorkomen. Het hele bestuur is jong, erg jong en een jaar of wat geleden is een vorige penningmeester er met de kas vandoor gegaan. Dom, want het was nog geen 10.000 €; is inmiddels terugbetaald. Ik ben bang dat ik – en niet de voorzitter- die meestal niet verder komt dan “donc, donc, donc” een belangrijke (ahum) rol zal spelen tijdens vergaderingen.
@ Marietta: ik dacht héél even dat ik iets verkeerds had gedaan. Maar meer dan twee maanden geen bavards aan het werk (of misschien toch onder een ander hoofdstuk n.a.v. het remaniement), werd het weer eens tijd. -))

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account