Bonjour Bosbess,
… door jouw opmerking dat Duitsland liever laagbetaalde werkenden heeft en Frankrijk de voorkeur geeft aan langdurig werklozen…
Voor de goede orde, deze opmerking is niet van mij maar van de Franse econoom Patrick Artus, de schrijver van het door mij aangehaalde artikel. Overigens vond ik dat een heel nuchtere en to-the-point analyse van de verschillen en overeenkomsten tussen Duitsland en Frankrijk. Heeft u het gelezen? En wat vond u ervan?
Inderdaad, straks is er niets meer te verdelen, want dan hebben de graaiers alles ingepikt en zijn ze met hun tientallen miljoenen naar belastingparadijzen gevlucht, want o schande, de regering Hollande pakt een gedeelte van de roofbuit weer terug om de door hen veroorzaakte crisis het hoofd te kunnen bieden.
Nou jammer, maar de heer Hollande pakt helemaal niets terug. Zoals ik u in een oudere bijdrage al voorrekende, die hele rijkentaks levert zo goed als niets op. En inmiddels dalen na alle tariefsverhogingen de daadwerkelijke totale belastingopbrengsten. Tjonge wat een verrassing, wie had dat ooit kunnen voorspellen?
Kortom, minder belastingopbrengsten, hogere overheidsuitgaven, als dat geen recept is om de geldkist leeg te krijgen weet ik het ook niet meer. Dus is er als dat zo doorgaat straks inderdaad niets meer te verdelen. En niet als gevolg van graaierij van rijke kapitalistische zwijnen maar gewoon door het aloude bekende socialistische recept van ongelimiteerd spenderen totdat andermans geld op is.
Tenslotte, over de persoon Hollande worden we het beslist nooit eens. U noemt hem goedwillend. Volgens mij is het een cynische en opportunistische machtspoliticus die door gouden bergen te beloven aan de macht is gekomen en nu voor de ogen van het publiek in zijn eigen web van leugens en incompetentie verstrikt is geraakt. Bij de volgende verkiezingen wordt het bijltjesdag, tenzij vóór die tijd een revolutie uitbreekt. Iets wat in Frankrijk nooit valt uit te sluiten.
Salutations, Jos