Reageer op: entreprise individuelle of auto-entrepreneur?

#189704
 OEVVD
Bijdrager

Beste Arjen, Mijn advies – schrijf je in als auto entrepreneur(s). Daar heb je niemand voor nodig – dat kan je zo zelf doen on-line. Het is het lichtste régime.
Uitstekend en gratis advies over belastingzaken krijg je hier op je lokale belastingkantoor.
Ook daar ben je beter af dan bij een commerciêle adviseur.
Het advies hierboven dat het régime van auto-entrepreneur zwaar beperkt zal worden zou ik naast me neerleggen. Oorspronkelijk waren er wel veel rare socialistische voornemens bij Mr. Hollande maar die verdwijnen de laatste tijd als sneeuw voor de zon. En als dat gunstige régime beperkt zou worden dan heb je alle tijd om je plan te trekken. Het heeft totaal geen zin daarop te gaan zitten anticiperen en dan nu reeds voor een ingewikkelder en ongunstiger régime te kiezen.
Belangrijk is dat jullie je beiden inschrijven want dat spaart je in ieder geval een privé ziektekostenverzekering uit. Het feit dat je ook nog een staatspensioentje in Frankrijk opbouwt – hoe klein dat ook moge zijn – kan heel erg belangrijk zijn later als je in Frankrijk met pensioen zou gaan want door dat kleine pensioentje wordt je door Frankrijk gedekt voor je ziektekosten en ontsnap je dus aan een verplichte Nederlandse ziektekostenverzekering door het CVZ/Zorginstituut Nederland.
Orienteer je zelf goed en maak je nooit afhankelijk van commerciêle adviseurs waarbij vaak de eigen belangen prevaleren.
Je kunt ook verder gratis advies krijgen op Raad en Daad (ontsproten aan deze site ) waar vrijwilligers belangenloos en met alleen de belangen van “would-be” immigranten op het oog je graag verder zullen adviseren.

Groetjes en succes er mee.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account