Re: Bedreiging Nederlandse pensioenen

#198208
 HP
Bijdrager
Quote:
Quote uit dit op 29/12/2013 13:29
In je jeugd studeerde je in NL, al dan niet met studiebeurs, en aan gedeeltelijk gefinancierde onderwijsinstellingen. Op latere leeftijd ging je naar een ander land, moet er dan ook terugbetaald worden? Nationaliteitsheffing wordt dan het woord van 2020.

Ik ken geen land waar het onderwijs zo goedkoop is, en waar je na afstuderen zomaar kan vertrekken. Dit is inherent aan het oneerlijke systeem van subsidies.
Ik ben blij dat daar over niet al te lange tijd een einde aan komt. Studie is geen gratis voorrecht voor enkelen. Je krijgt later daarvoor een hoger inkomen, dus moet je voor dat voorrecht betalen. Ook als je elders gaat wonen. Natuurlijk beperkt dat je vrijheid, maar dat is all in the game. Nederland haalt verpleegsters en scheepsbouwers weg uit elders in Europa en verplaatsten daarmee het tekort. Onfatsoenlijk eigenlijk. Dit is het gevolg van een verkeerd systeem, waarbij het mogelijk is om mensen aan te trekken vanuit andere landen, waaraan wij een tekort hebben.. We malen ons druk over de instroom van goedkope arbeidskrachten en willen dat zelfs verbieden, terwijl het gif zit in het aantrekken van specialisten waaraan een tekort bestaat.

Quote:
Naar mijn idee is dit alles in het kader van zo min mogelijk ‘vrijheid van bewegen door de EU van personen’…. Jammer, op deze manier krijgt de politicus met de witte haardos ook ongevraagd zijn zin, met zijn ‘stoppen met europa’. In ieder geval duidelijkheid, niet meer dat sluipende, stiekeme. Maar, het EU idee heeft toch wel ca 10 jaar stand gehouden, dat moeten we dan weer wel toegeven. Het prachtige initiatief dat zo vakkundig om zeep geholpen wordt. Ik stel voor om op 9 mei een Europa-herdenkingsdag te gaan houden.

Het hele EU concept is op verkeerde veronderstellingen gebaseerd. Hoe eerder naar mijn bescheiden mening die zaak wordt opgeheven des te beter voor de Europeanen. Daarvoor hoef je geen volger te zijn van onze blonde adonis. De EU is zo ondemocratisch, dat achter ons rug, zonder dat er iets van info wordt doorgegeven of enige mate van inspraak worden overgeleverd aan de multinationals. Ik geloof heilig, dat de antiglobalisten het uiteindelijk gelijk zullen blijken te hebben.

Ter illustratie:
De Europese Commissie ziet sociale media als een gevaar bij onderhandelingen omdat de online diensten een heftig publiek debat kunnen opwekken.
Dat blijkt uit een een audio-opname van Patrice Pellegrino van de Europese Commissie, die in de handen is van NU.nl.
En een publiekelijk debat is het laatste wat ze in Brussel willen

Het zijn overigens niet alleen maar PVV-ers die die mening zijn toegestaan, maar meer dan de helft van de denkende bevolking.

Laten wij op 9 mei inderdaad de opheffing van de EU vieren. 9 mei de bevrijdingsdag met 2 minuten stilte op de Dam

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account