Re: Bedreiging Nederlandse pensioenen

#198220
 voogdj
Bijdrager

1. Volgens mij wordt er onvoldoende onderscheid gemaakt tussen degenen die al geemigreerd zijn en degenen die in Nederland wonen. De brief van de SBNGB doet dat wel en benadrukt dat met invoering van het principe van bronstaatheffing het verwachtings- en levenspatroon van reeds geemigreerde ouderen (sterk) doorbroken wordt in veel woonlanden. Dat kan problemen voor hen opleveren: vandaar het pleidooi voor een goede overgangsregeling.
2. Wat die overgangsregelingen betreft voor gepensioneerden in nieuwe verdragen. Ik ben aan een onderzoekje begonnen. Die blijken zeer verschillend te zijn: van helemaal niets tot een levenslange overgangsregeling. Niet gemotiveerd is naar de 2de Kamer waarom die verschillen er zijn . Sterker nog: Pauwels is in zijn proefschrift van mening dat verschillen in overgangsregelingen in principoe, zelfs juridisch gezien? , niet kunnen.
Bij de recent vernieuwde verdragen met het V.K. en Noorwegen zijn door mij de levenslange overgangsregelingen aangetroffen. Zaten daar beter lobbyende Nederlandse gepensioneerden?

Merk overigens op dat de overgangsregeling niet per se wederzijds voor beide landen gelijk hoeft te zijn.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account