Reageer op: AOW-tegemoetkoming toch ook voor Nederlanders in het buitenland

#197857
 bosbess
Bijdrager

Dat is inderdaad frappant. Als je op de kop klikt, kan je ook nog o.a. het volgende lezen:

“De tegemoetkoming KOB is op 1 juni 2011 in werking getreden en kwam in de plaats van de toenmalige AOW-tegemoetkoming. De tegemoetkoming is destijds ingevoerd om het koopkrachtverlies ongedaan te maken, dat was ontstaan door belastingmaatregelen. Wie geen of weinig belasting betaalde in Nederland, merkte niets van dat koopkrachtverlies.”

Dat een al bestaande toeslag gewoon een andere naam kreeg, waarmee de slimmerikken (Kamp voorop) dachten even 120 miljoen binnen te slepen, schrijven ze natuurlijk niet. Nee, wij merkten niets van koopkrachtverlies. Ze zijn mooi van een koude kermis thuisgekomen.

Overigens heeft de Nationale Ombudsman er voor gepleit dat de WOB wordt afgeschaft, omdat er misbruik van wordt gemaakt. O.a. door beroeps-Wobbers, die alleen maar uit zijn op de boete die overheidsorganen moeten betalen als ze niet binnen de termijn de gevraagde informatie leveren. Zie hier. De ombudsman vindt dat alle overheidsinformatie gewoon openbaar moet zijn, behalve geheime stukken. Uit het NOS Journaal begreep ik dat minister PLasterk er niets voor voelt. Voorlopig hoeft OEVVD zich dus nog geen zorgen te maken. En wie weet verdient hij met z’n WOB-verzoek (tot) 1300 euro!

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account