Re: 40 jaar doodsstrijd van de franse staat

#194243
 HP
Bijdrager

Het beschreven artikel is kortzichtig en een verkrachting van de werkelijkheid.
Juist Frankrijk heeft de Euro gekocht met haar ‘toestemming’ voor de De Duitse Eenheid,met name om van de regelmatige – maar traumatische – devaluaties van de Fr.Franc af te komen. Wie kent niet de tijd van de Oude en de nieuwe Franc en de tijd dat in- en uitvoer van Francs naar bijv. NL strict verboden was. Ik ben nog wel gefouilleerd in de Trein Amsterdam-Parijs. De monetaire realiteit was de Franse regering een beledigende doorn in de ogen van het Franse establishment.

De monetaire geschiedenis van LDF is een puinkoop , eigenlijk al sinds La Reine, eind 18-de eeuw.
Frankrijk heeft altijd de weg gekozen van de grootheidswaanzin en het ontkennen van de eigen zwaktes en niet als Duitsland meteen na de of beter met de eenwording de economie en de samenleven gereorganiseerd. Misschien wel omdat Frankrijk op de cruciale momenten links georiënteerd was.

Het doel van Frankrijk was ook bij de Euro de eigen grootheid op te blazen. Het gedrag van een kikker.
Triest maar waar. Het is niet voor niets dat vermogende Fransen de toekomst in Frankrijk niet meer vertrouwen. Dat gaat namelijk helemaal niet over een extra belasting schijf, maar over het voortbestaan van de Franse staat.
Iedereen weet dat Frankrijk een zieke man in Europa is. daar verandert niets aan als Hollande roeptoetert in Japan, dat de crisis in Frankrijk over is.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account