Re: 40 jaar doodsstrijd van de franse staat

#194238
 Anoniem
Inactief

Ik spreek niet als politicus maar uit ervaringen die ik opgedaan heb in mijn leven.
Ik ben alle drie geweest, fabrieksarbeider, werkeloos, zelfstandige ondernemer (ook nog een faillissement)en toen wederom ondernemer.
Toen ik in Frankrijk kwam werd ik weer arbeider (je moet twee jaar werken voor je een eigen bedrijf kunt opstarten, althans, in 17)
Ik heb voor 900 euro moeten werken, daarvan betaalde ik 520 huur voor het appartement van 24 m2.
Je raad het al, eten, drinken, een beetje uitgaan, en idd voor het einde van de maand sta je rood.
Als mijn baas de kans zou hebben gehad aan het minimumloon te rommelen dan zou die dat zeker bijgesteld hebben, naar beneden wel te verstaan.
Nederland en Duitsland zijn innovatieve landen (het glas altijd half vol) Frankrijk is verre van dat.
Als je er drie maanden over doet een bankrekening te openen, als je door de chambre de metiers en de chambre de commerce van het kastje naar de muur wordt gestuurd, als ze al niet weten welke papieren je in moet vullen, als ze al geen diploma van buitenlandse scholing accepteren, als ze, als ze, als ze…
Frankrijk komt met een 4×4 als de markt verzadigd is, op internet loopt Frankrijk zo achter als maar kan, op telefoongebied net zo, Frankrijk is altijd al en is nog steeds het laatste jochie in de klas met een keizerlijke hoogmoed dat ze het zo goed weten en doen.
Steven heeft gelijk als hij zegt, ze komen allemaal van de ENA, mocht er ooit een minister uit het bedrijfsleven komen dan schrik tie zich rot.
Waarom zijn overheidssystemen nog niet zo omgezet zoals in landen waar dit veel beter schijnt te werken, waar hebben we dan ministers van buitenlandse zaken voor?
Men klaagt steen en been over onverzekerde auto’s met mensen zonder rijbewijs, en we barsten van de gendarmes !
Laat iedereen één euro betalen aan wegenbelasting, gooi de prijs van de peage flink naar beneden, en steek het hele systeem zo in elkaar als in nl, en weg ben je met al de problemen, met één klik weet je of de eigenaar belasting betaald, verzekerd is, loonbelasting betaald, in de secu zit, een rijbewijs heeft, enz, enz, en het leuke is, je hoeft hem niet eens aan te houden.
Ontslagrecht versoepelen, het is doodeng om een werknemer aan te nemen, je komt er nl niet meer vanaf.
Wat krijg je; werkgevers nemen via pole emploi en interim werknemers in dienst, en als de klus geklaard is gaat tie eruit met de smoes dat men niet in het team past of zoiets, fijn, weer drie maanden gewerkt tegen een hongerloon.
Mijn oude baas huurt zo interims in, met subsidie wel te verstaan, en dat kost hem per arbeidsuur 16 euro en hij rekent 68 euro voor de klant.
Yesss, hij wint dus 52 euro per uur, hoe wordt ik rijk.
Ik ken hier jongens die al zeven formations hebben gedaan (door de overheid en bedrijven betaald) en wat heb je, twaalf ambachten dertien ongelukken.
De baas heeft nul komma nul respect voor de verantwoordlijkheid die hij behoort te dragen, sociaal en emotioneel is het een grote klo…..k.
Ze hebben er schijt aan of je nu wel of niet genoeg loon hebt, of je nu wel of niet lekker in je vel zit, of je nu wel of geen baan hebt, werken met je donder en anders rot je maar op.
De Duitse en Nederlandse mentaliteit “als je goed voor je personeel bent is het personeel goed voor jouw” is ze wereldvreemd.
Er moet dus meer controle door arbeidsinspecties worden uitgevoerd, niet zozeer op het handhaven van de arbeidsomstandigheden, maar ook op de werkelijke omgang naar het personeel toe.
Kortom, de hele franse K-mentaliteit moet op de schop wil je het land redden.
Wie oh wie gaat dat doen?
Het heeft namelijk niets met politiek te maken, dat is de ellende.
Rechts of links, socialist of kapitailst, allemaal geen belang, het is de mentaliteit van iedere individu zowel de een als de ander die moet veranderen.
Dat kan alleen maar door wonden open te leggen, door op je bek te gaan, door schade en schande.
Laat de crisis nog maar even doorgaan, aan die smic hoef je niet te morren, die is laag zat, de bom barst vanzelf als ze het echt niet meer kunnen ophoesten.
Ik hoor nu al steeds meer mensen om me heen brommen op de uitkeringstrekkers, op de luiaards, ik hoor steeds meer geluiden van het asociale gedrag van de medemens.
Normaal stromen de kerken vol met een oorlog, nu zullen we moeten wachten op de laatste druppel van de crisis.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account