Reageer op: Huurkoop met koopverplichting: kan dat niet?

#213899
 bosbess
Bijdrager

In geval van koop op afbetaling wordt het huis meteen eigendom van de koper. Hij heeft dan een verplichting tot afbetaling van de schuld. Voldoet hij die niet, dan moet de schuldeiser (jullie dus) gaan procederen.

In geval van huurkoop blijft het huis eigendom van de oude eigenaar. De betaalde huurtermijnen dienen als aflossing van de schuld. Wanneer de huur niet (meer) wordt betaald, gelden de betaalde termijnen als huur en kan de eigenaar (in Frankrijk met veel moeite en jarenlang procederen) de huurkopers uit zijn huis krijgen.

Bij huurkoop is er dus al sprake van een koopverplichting. Volgens mij zou je er best een einddatum aan kunnen verbinden vóór welke datum de gehele koopprijs moet zijn voldaan en er dus een einde komt aan de huur(koop).

Bij afbetaling heb je het huis al in eigendom overgedragen, dus komt er geen koopverlichting meer aan te pas. Je hebt alleen een vordering op de koper.

In beide gevallen kun je moeilijkheden niet uitsluiten. Ik zou in jullie geval de kopers adviseren om de oplossing die Wannox aandraagt te proberen: een prêt relais.

 

 

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account