Reageer op: Internet haut débit voor iedereen

#213712
 Wubbe (63)
Bijdrager

Hallo Joop,

Ik heb vorige maand precies dezelfde combinatie gekocht (modem + antenne)! Ik vertel je graag mijn ervaringen.

Ik dacht ook dat ik een buitenantenne nodig had, want de 3G/4G ontvangsten zijn wisselend in ons huis. Dus de door jou aangegeven combinatie aangeschaft. Simkaart er in, antennekabel er in en aangezet. Ik heb van tevoren uitgezocht waar de 3G/4G masten stonden. Daar heb je een website voor (die ik nu niet bij de hand heb). Vervolgens de antenne gericht op een mast in de buurt. Ik kon hem zien vanaf het dak.

Resultaat: 3 streepjes ontvangst 🙁

Dan maar eens kijken of ik de antenne op een andere plek moet zetten. Antenne even neergelegd en gekeken hoe de kabels anders moeten. Ik kijk toevallig even op het modem: 5 streepjes!! Huh? De buitenantenne lag op zijn buik op het dak!

Uiteindelijk de oorzaak gevonden: De interne antenne van het modem is (in mijn geval) veel beter dan de buitenantenne. Buitenantenne losgekoppeld en ik had 5 streepjes ontvangst. Buitenantenne netjes ingepakt en teruggestuurd naar KommaGo (prima service daar. Na een paar dagen stond het bedrag op mijn rekening).

Ik heb nu prima ontvangst op 4G en er zelfs HD televisie mee gekeken. Prima beeld.

Wijze les: sluit pas de antenne aan als het nodig is.

Over jouw abonnement heb ik wel wat vragen. Ik zou een abonnement in Frankrijk kopen. Je hebt simkaarten waar je voor € 10,-/maand 40GB kunt gebruiken. Voor mij is dat meer dan zat. Ik weet niet of Robin Mobile het zo leuk vindt als je veel data in het buitenland gebruikt. De roamingkosten zijn dan wel afgeschaft maar toch niet helemaal. Er is nog iets van fair use of zoiets. Om kort te gaan: Als je met je Nederlandse simkaart in het buitenland meer data gebruikt dan in Nederland dan mogen ze extra kosten in rekening brengen. En dat gebeurt ook.

Kijk eens hier voor een passend abonnement: https://www.touslesforfaits.fr/?BudgetUtilMin=0&BudgetUtilMax=11&CommUtilMin=0&CommUtilMax=600&DataUtilMin=10000&DataUtilMax=100000&sansenga=true&BudgetMin=0&BudgetMax=100&DataMin=0&DataMax=100000&CommunicationMin=0&CommunicationMax=600&FairUseMin=0&FairUseMax=150000&prixparmois=1&nbparpage=20&order=tarif&way=asc&page=1

Ik heb een simkaart via Bouyges: https://www.bouyguestelecom.fr/panier#%2Fadd%2Fb-you-40-go-serie-speciale. 40 Gb voor € 9,99 per maand.

Als je nog vragen hebt horen we het wel. Succes!

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account