Reageer op: Linky, uitvallen en WIFI

#213495

Nog eens gezocht naar wat er op Franse websites allemaal aan zin, onzin, hele en halve waarheden wordt verteld over LINKY en met name de ERL module. Een technisch achtergrond verhaal kwam ik op één van de vele “stoplinky”  websites tegen.  Die ERL module en de vele technische en commerciële mogelijkheden  daarvan worden aldus omschreven: ” Des les premières concertations sur LINKY, l’ADEME a soutenu la mise à disposition des données en aval du compteur. L’ERL est ainsi la brique technologique qui permettra d’apporter au client final de nouveaux services pour mieux comprendre et maîtriser sa consommation“. Aldus Marie-Christine Prémartin van de ADEME.

Zoals het er nu naar uitziet wordt het aan de man brengen van de ERL functies en in het kielzog daarvan allerlei nieuwe diensten de tweede fase van het LINKY project nadat alle meters zijn geplaatst. Een nieuw verdienmodel.

Met al die mogelijkheden om via internet op het scherm van je pc of smartphone je bewust te worden van je gedrag als energiegebruiker schiet de volgende tekst van Bob Dylan me te binnen: “You don’t need a weather man to know which way the wind blows.”

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account