Reageer op: Waar het NIET over gaat in de Midi Libre: Brexit

#213200
 jako
Bijdrager

Ondertussen groeit de schade voor de Britse economie.

Genoemde JRM gaat er prat op dat het VK met de rest van de wereld handel drijft op basis van de regels van de Wereldhandelsorganisatie en aangezien de rest van de wereld groter is dan de EU zal er ‘uiteraard’ geen probleem zijn met een harde Brexit. De werkelijkheid is dat het VK ook voor vrijwel 100% van de handel met de rest van de wereld gebruik maakt van handelsovereenkomsten van de EU. Die overeenkomsten vervallen zelfs bij een zachte Brexit onmiddellijk, behalve voor een handvol landen in geval van een zachte Brexit. Hoe de uit het VK importerende landen daarmee om wensen te gaan is aan die landen om te besluiten.

Aangezien de overtocht naar bijvoorbeeld Azië per schip inmiddels langer duurt dan de resterende tijd tot aan de Brexit weten importeurs niet welke regels van kracht zullen zijn bij aankomst van de goederen uit het VK. Het gevolg is dat orders worden geannuleerd. De export van vlees uit het VK loopt hierdoor al grote schade op.  Wellicht zullen Britse vleesexporteurs hun overschot nog net voor de Brexit tegen elke prijs proberen te dumpen in de EU. Goed voor de consument, slecht voor de boeren.

Ook het probleem Gibraltar wordt vooralsnog alleen groter zie The Guardian. 

De EU steunt nu uiteraard Spanje en een eventuele aanvraag voor uitstel van art 50 geeft Spanje de gelegenheid om extra concessies tav Gibraltar te eisen in ruil voor steun.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account