Reageer op: Internet haut débit voor iedereen

#212647

Om het internationaal vergelijken nog even uit te breiden naar sim-only prijzen, in Nederland mag je een gat in de lucht springen met dit soort eindejaarsacties. How low can you go? Op de Franse speciale aanbiedingen wordt nog steeds met ongeloof gereageerd. Als ik niet beter wist zou ik de Franse providers als dank een doos met oliebollen en appelflappen willen toesturen voor la Saint-Sylvestre.

Oud en Nieuw, tijd voor de beste wensen voor het nieuwe jaar aan alle lezers van het forum van InfoFrankrijk en ook een terugblik hoe dat nu allemaal zo gekomen is die “digital divide” tussen stad en platteland. In de hierboven gelinkte beschouwing over rural America wordt dat kort en bondig samengevat. Gaat ook op voor de ontwikkelingen op het oude continent. De kern: bij het totstandkomen van het internet heeft men nimmer gedacht dat het naast water en brood voor velen een bijna eerste levensbehoefte zou worden. Van de IBM pc werd indertijd gedacht dat er misschien een markt was voor technici en wat ondernemingen, afzet van misschien wel 80.000 stuks. Het internet is aanvankelijk gezien als een luxe speeltje voor weinigen, Windows 95 kon er maar moeilijk mee overweg. Microsoft had niets zien aankomen en Netscape kwam toen met de eerste goed bruikbare browser, de rest is geschiedenis. In de ontstaansgeschiedenis van het internet zit van het begin af aan een weeffout. Het woord is aan Sharon Strover, de auteur van dat verhaal over rural America:

“Fundamentally, it is a question of values. In the 1930s and ’40s, the public sentiment was that the nation would be better off if everyone had reasonably comparable electricity and telephone service. As a result, the federal government established a system of loans and grants to ensure universal access to those key utilities. To help, the FCC set up a system to charge businesses and urban customers slightly higher fees to subsidize the higher costs associated with bringing phone lines to rural areas.

The question facing the FCC and Congress – and really, the U.S. as a whole – is whether we are willing to invest in providing broadband service equitably to both urban and rural Americans. Then we need to make sure it is affordable.”

 

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account