Reageer op: Le 17

#212560
 jako
Bijdrager

Die gemiddelde belastingdruk klopt, en onder Macron is die zelfs verder opgelopen naar 48%, maar juist die gilets jaunes betalen over het algemeen helemaal geen inkomstenbelasting en geen- of weinig lokale belastingen. Daardoor is hun persoonlijke belastingdruk veel lager en die van de hoge inkomens extreem veel hoger. In het algemeen betalen de lager betaalden alleen secundaire belastingen als BTW. Dat maakt wel dat een verhoging van die BTW  juist een grotere invloed heeft op de lagere inkomens.

Ik begreep overigens van een uitzending op BFM TV dat Macron nog een probleem gaat krijgen met zijn SMIC toezegging omdat slechts 30% van de werknemers die SMIC ontvangen ook een ‘prime d’activité’ krijgt. Voor de resterende 70 % weten de ambtenaren nog geen oplossing en ook de toegezegde invoering van de €100,- per 1 januari is niet mogelijk. Dat lukt de ambtenaren niet op zo’n korte termijn, daar hebben ze enkele maanden voor nodig…

Macron heeft ook geen dekking voor deze uitgaven, het wordt gefinancierd met staatsleningen. Dat betekent dat volgend jaar elke maand voor elke 100 geleende euro 101 euro moet worden terugbetaald,  dat gebeurt niet dus over twee jaar 202 euro per maand etc. En wie gaat dat betalen? -de gilets jaunes niet, de bedrijven ook niet anders gaan ze failliet of verlaten Frankrijk en hetzelfde geldt voor de hoge inkomens.

Daarnaast verliest Macron elke geloofwaardigheid in Europa. Hij kan zijn eigen huis niet eens op orde brengen, laat staan Europese ambities hebben.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account