Reageer op: De kachel van de toekomst

#212254
 bosbess
Bijdrager

Klopt Krelis, maar iedereen stookt op de manier die hem het beste uitkomt. Ik als oude vrouw alleen ga echt niet meer met hout lopen sjouwen. Nog afgezien van het feit dat mijn woonkamer geen schoorsteen heeft. Voor mij is elektrische verwarming een uitkomst. Totdat de stroom uitvalt natuurlijk. Een maand geleden kreeg ik een brief van Enedis dat ze komende donderdagochtend van 9-12 uur de stroom afsluiten voor onderhoudswerkzaamheden. Hoe ze dat midden in de winter in een dorpje met alleen maar oude mensen in hun hoofd halen is me een raadsel. Ik vlucht naar m’n dochter.

Christian, iedere keer als ik je website Klussen in Frankrijk bezoek, wat niet vaak is, sta ik weer verbaasd over dat volledige verzamelwerk. Nu ook weer, nu ik je link volgde naar “De keuze van het verwarmingssysteem”. Alle mogelijkheden komen, fraai geïllustreerd, voorbij!

Als het aan deze regering ligt wordt je behandeling van de chaudière op olie binnenkort overbodig. Er geldt al een premie voor de vervanging van deze chaudières, maar die wordt met ingang van 1 januari 2019 verhoogd tot 30% van de kosten. Bovendien wordt een lening à 0% rente mogelijk voor de overige 70%.

En als het aan mij ligt (helaas is dat niet zo) wordt je behandeling van open haarden en hout- en granulekachels ook overbodig, omdat alleen nog tegel- en rocketkachels overblijven. Maar zolang mensen niet inzien dat het verbranden van hout in open haarden en kachels slecht is voor het milieu zal dat niet gebeuren. Zo wordt zelfs door deze regering de vervanging van oliechaudières door houtkachels gesubsidieerd. Wat mij betreft zouden dat tegelkachels moeten zijn.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account