Reageer op: De kachel van de toekomst

#212169
 jako
Bijdrager

@Krelis: zeker, het is geen algemene oplossing. Maar juist Frankrijk heeft een enorm grote en duurzame bosbouw waarbij jaarlijks grote hoeveelheden houtafval beschikbaar komt als stookhout.


@Bosbess
: je kijkt nog steeds micro en daarvoor klopt het.  Maar de rook wordt verspreid over een groot gebied en uiteindelijk regent het altijd uit. Voor de planeet als geheel is hout stoken geheel klimaatneutraal zolang de hoeveelheid bos groot genoeg is en nooit meer wordt verbruikt dan aangeplant. Uiteraard moet je goed stoken via een hoog rendement kachel met dubbele verbranding en niet met een open haard waarbij het grootste deel van de warmte en rookgassen onbenut door de schoorsteen verdwijnt.

Ik heb overigens vorig jaar een reportage gezien over een gemeente die het jaarlijkse snoeiafval van de gemeente gebruikt om granules van te maken en daarvan stookt het zwembad, het gemeentehuis en nabijgelegen woningen via een warmwatersysteem. Dit snoeiafval werd voorheen gewoon in de open lucht verbrand. Een echte win-win situatie.

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account