Reageer op: De kachel van de toekomst

#212165
 jako
Bijdrager

@Bosbess, natuurlijk komt er vervuiling uit de kachel, maar dat is op micro-niveau. In principe groeit de boom gewoon door onder invloed van zonlicht CO2 om te zetten in C (hout) waarbij O2 (zuurstof) vrijkomt. Verbrandt het hout en je zet C weer om in CO2 waarbij warmte vrijkomt. Die cyclus is vrij van elke vervuiling.

Maar de boom neemt ook andere stoffen op uit de bodem die de boom helpen te groeien. Dat veroorzaakt bij verbranding fijnstof en andere schadelijke stoffen. Maar bij de eerste de beste regenbui regenen die stoffen uit de lucht en slaan neer op de bodem. Weg probleem, de schadelijke stoffen zijn weer terug waar ze vandaan kwamen, cyclus compleet. Op macro niveau is dan ook in het geheel geen schade, in tegenstelling tot elke andere vorm van omzetten van zonne-energie. En: het werkt op afroep, ook in tegenstelling tot elke andere vorm van ‘groene’ energie.

Met zonnepanelen ga je bijvoorbeeld niks warm stoken als de zon onder is. Zelfs opslag in Tesla accu levert maar 13 KWh. Niet eens genoeg om een kleine CV een uur van te laten draaien. Wil je dat 10 uur, moet je 10 tesla accu’s kopen (€70.000) en een berg zonnepanelen die bij lange na niet op je dak passen. Maar je wilt het nog veel langer, stel je voor dat de zon een week niet schijnt. Totaal onhaalbaar.

 

©2020 Communities Abroad  |  infofrankrijk.com

DISCLAIMER

Login

of    

Forgot your details?

Create Account